Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/www-somethinglikecarry-com

Marketing

JESMO LI ZBILJA SVI U PROBLEMIMA?!

Znate onaj osjećaj kad imate milijun problema u glavi i onda odete na kavu s frendicom i ona spomene svoj problem koji uopće NIJE problem.... Ili situacija u kojoj vi imate isto milijun problema u glavi i onda shvatite kako to uopće nisu problemi s obzirom na neke probleme drugih ljudi. Jesam li zakomplicirala?! Sori!

Otišla sam na kavu s frendicom koja je pričala kako se skoro nikada ne vidi sa svojim dečkom, a žive u istom gradu! I očekuje da ju žalim... Ja svog ne vidim po pola godine pa se ne žalim. Tvoj izbor ženo! I onda sam otišla na drugu kavu na kojoj mi je cura pričala kako ima policistične jajnike i kako su joj rekli da će imati spontani pobačaj ako sada zatrudni. I onda ja sebe uhvatim kako sam glupa i kako smatram problemom stvari koje nisu problem. Shvaćam da je svakome nešto problem i da neki malo gore privaćaju male probleme, dok ima i onih koji hladno prihvate i velike probleme. Ali tu sam stala i zapitala se,U ČEMU JE ZBILJA PROBLEM?!
Dok sjedim i pušim na prozoru svoje sobe, imam pogled na kontejner koji je redovito na meti skupljača boca ili siromaha i Roma koji traže odjeću ili, još najgore, ostatke hrane. Milijune i milijune ljudi gladuje, bolesni su od neizlječivih bolesti, žive u nasilnim brakovima, kalkuliraju hoće li kupiti jedno ili dva mlijeka jer sutra možda neće imati ni lipe. Žive u milijunskim kreditima, hodaju poderanih cipela, pripadaju religijama koje im zabranjuju njima nenormalne stvari. I onda zastaneš na trenutak i zapitaš samu sebe- je li zbilja moj problem toliko grozan? Jesam li ja zbilja u problemu? Jesam li ja u problemu ako imam samo jedne cipele koje mi ne idu uz neku suknju? Jesam li i problemu ako moram jesti grah dva dana za redom? Jesam li u problemu ako imam gripu i moram uzet slobodno na poslu? Jesam li u problemu ako živim samo u dvosobnom, a ne trosobnom stanu? I na poslijetku, je li moj problem uopće problem?

Ne vjerujem da se neki problemi uopće mogu kategorizirati kao problemi. Shvaćam da se ne može uvijek gledati na način:''Pa dobro, imam krov na glavom i ne hodam gola i bosa.'' No, trebamo li zbilja praviti žrtve od sebe svaki puta ne zastajući i ne pitajući se ima li možda i goreg problema od našeg?! Zato ne zamarajte se mnogo nad sitnim bolovima jer bi vas sudbina mogla početi liječiti – krupnima.

Pisat ću vam... sretan



Post je objavljen 05.03.2017. u 16:09 sati.