Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vajrapani

Marketing

Vuki

Začuo sam da će se djelomično krčiti jedan vinograd, pa sam se sam pozvao. To je uvijek radosna prigoda, vinograda ionako ima previše, a ljudima trate vrijeme, novac i zdravlje...

Gazda iako inače prilično tradicionalno-konvencionalni lik, sa našom lokalnom tradicijom vinogradarstva i vinarstva nikad nije saživio, a i ono generičko argumentiranje: "nema se vremena, drugi životni prioriteti,"... pa dobro, onda sjecimo!

Navodno da na mjestu posječenog dijela vinograda posaditi će nekoliko marelica i nektarina. Sretno mu bilo s time! I nadam se da mu neće oduzimati previše vremena.

Pozdravlja vas pas Vuki.

Vuki je jedna diciplinirana, gospodska persona. Ostavio je na mene jako dobar dojam.

Gablec je bezmesni.

Vukiju to ništa nije smetalo.
Konzumirao je gljive (pohane bukovače) i kuhana jaja i kukuruzni kruh, jedino je preskočio gemišt, reče da bez svoje zdjelice ne može piti- iz čaše ne umije nikako :-((

Starinska zagorska klijet iznutra. Obratite pažnju na to gdje je smještena pipa na bačvi. Pitam se u sebi da li će se iz vinograda koji bude sada u znatno smanjenom obujmu moći napuniti ovaj ogromni lagev :-S Ali to je pitanje oko kojeg neka mozga gazda, vjerujem da će lako doskočiti problemu (jer vodovod, koliko znam, još nije presušio ;-)

Neke alatke koje smo koristili za vađenje trsova, čavala iz stupova, skidanje žice i naposlijetku čupanje stupova.



Plodovi rada na krčenju vinograda su ove hrpe korisnih stvari, trsovina je savršena zamjena za ugljen na roštilju, rozgve za potpalu u peći, drveni stupovi već za neku ogradu, popravak preostalog dijela vinograda ili za ogrijevno drvo.




Post je objavljen 27.02.2017. u 19:51 sati.