Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toplice

Marketing

PROSLAVA ZAŠTITNIKA ŽUPE - SV. MARTINA, GODINE 2016.U utorak 8. studenoga započela je u Var. Toplicama ovogodišnja proslava blagdana zaštitnika župe sv. Martina Biskupa i proslava 1700. god. njegova rođenja. Misno slavlje predvodio je domaći župnik, koji je naglasio kako se na današnji dan zapravo spominjemo smrti sv. Martina koju kršćani slave kao rođenje za nebo. Tako je na današnji dan 8. studenoga godine 397. biskup Martin završio svoj ovozemaljski život koji je bio posebno ispunjen dobrotom i ljubavlju prema najpotrebnijima. Godina milosrđa u kojoj se nalazimo i primjer sv. Martina poziva i nas kako bismo ohrabreni primjerom svetaca i pozivom našeg Spasitelja i mi mogli ići ovim svijetom čineći dobro svakom čovjeku kojega susrećemo na svome životnom putu.

Svečanosti misnog slavlja osobiti pečat dao je nastup klape „Sv. Juraj“ HRM predvodeći liturgijsko pjevanje za vrijeme sv. mise. Nakon misnog slavlja slijedio je cjelovečernji koncert duhovnih i domoljubnih pjesama.

Mnogobrojni domaći vjernici i bolesnici koji se trenutno nalaze na rehabilitaciji u obližnjoj bolnici, ispunili su župnu crkvu te uživali u cjelovečernjem programu klape „Sv. Juraj“ HRM.