Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorackakronika

Marketing

ODLIČAN NASTUP ZADARSKIH PJESNIKA U TINOVU GRADU



ODLIČAN NASTUP ZADARSKIH PJESNIKA U TINOVU GRADU

Obilježavajući 61. obljetnicu smrti najvećeg hrvatskoj pjesnika Tina Ujevića, u Gradskoj knjižnici u Vrgorcu održana je večer poezije zadarskih pisaca.
Želimir Periš, Roberto Vodanović-Čopor i Ivan Čeperković u jednosatnom programu upriličili su izvanrednu poetsku večer na zadovoljstvo okupljenih ljubitelja književnosti.
Roberto Vodanović, otprije poznat vrgoračkoj publici, očekivano je naišao na dobar prijem publike čitajući poeziju iz novo objavljene zbirke pjesama „Sasvim mala knjiga“, kao i Želimir Periš, čije je prvo predstavljanje zbirke „X“ popraćeno aplauzima.
Iznenađenje večeri, mladi je zadarski pjesnik Ivan Čeperković, koji je prvim pjesmama o luku oduševio prisutne, željne upravo nove i alternativnije poetske riječi. Predstavnici nove zadarske književne scene, posebice Periš, svojim temama o svijetu spektakla, neoliberalnog kaosa, kapitalističkog pressinga na ljudski život, privatizaciji i opustošenim tvorničkim pogonima kao i o vojsci nezaposlenih u Hrvatskoj, odlično su se uklopili u slike života Tinovog rodnog grada, koji se posljednjih godina utapa u depresiji kakvu nalazimo u Vodanovićevim pjesmama. Iskusni Periš i Vodanović stihovima su proveli publiku kroz novohrvatsku stvarnost obiljem tema koje pritišću urbane sredine, dok je mladi Čeperković ležernijim i svjetlijim temama držao večer u pozitivi i osmjeh na licima ženske publike.
Tri bloka pjesama trojice pjesnika, koncept organizatora Jure Divića koji je vodio književnu večer, još jednom se pokazao kao uspješan model književnih predstavljanja u Gradskoj knjižnici u Vrgorcu kojeg svakog mjeseca Divić nudi ljubiteljima pisane riječi.




Post je objavljen 13.11.2016. u 16:20 sati.