Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lionqueen

Marketing

Udarili najprije po

proljeću.

Stiglo je proljeće i ptičice cvrkuću. Sve je predivno kad se priroda budi.

Za palačinke je potrebno nešto brašna, malo mlijeka, malo vode, malo soli i može i ne mora jedno jaje. Treba još i ulja za podmazati tavicu, najbolje teflonsku. Kad se tijesto izmiješa, izlijeva se na tavicu i peče s obje strane, a još toplo namaže željenim namazom. I onda se jede. Može se jesti vilicom i nožem, a može i prstima, kako tko voli. Zaboravila sam napisati da se prije toga zamota tj. zarola.

U novinama su prekrasne vijesti. Sve nezaustavljivo napreduje. Svima cvjetaju ruže. Sve je super i sve je za pet. Posebno ekonomija i modelarstvo. Moglo bi se reći da vrvi. Okolo hodaju sretna lica s osmijesima na licima.Njihovi osmijesi se smiju i vide se bijeli zubi od sviju. To je tako kad je demokracija pa izabereš točno ono što si htio i onda se veseliš, kako i ne bi, kad je baš lijepo ako možeš više doprinositi društvu, tako da čim dobiješ plaću sve platiš režije i dopunsko osiguranje i televiziju koju ne gledaš i sve drugo, pa ti ništa ne ostane više. Jer ako ti ostane, onda moraš previše misliti, oćeš kupiti skupu torbicu ili skupe cipele. Ovako samo napraviš palačinke s vodom. Pa brašna imaš, jer ti je ostalo 14 kn na dan, a to je cijelo bogatstvo, jer su istraživanja pokazala da je granica siromaštva 13 kn, a ovo je čak jedna kuna više. Ako dovoljno dugo štediš tu jednu kunu, možda bi jednog dana mogo živjeti od kamata. Pa da.. lijepo je moći štedjeti za svijetlu budućnost.

U tako predivnom okruženju, čovjek dobije inspiraciju za pisanje prekrasnih stihova s posvetom:

naslov je: proljeće

nebo je plavo
trava je zelena
more u daljini miriši
po kiši

jaglaci su žuti
ljubičice ljubičaste
visibabe bijele
se vesele

ptičice cvrkuću
golubovi guču
pčele lete
kad se sjete

(kraj pjesme)

I oko moje kuće se vidi da je stiglo proljeće. Jer je sve rascvjetalo. U vrtu mi već raste svašta. Što god sam posadila, sve je nareslo. Čak bi se moglo reći i da buja. Htjela sam to sve fotkati i staviti tu da vidite, kako je raskošno, ali me fotić nešto ugnjavio, pa ništa od foto-naslovnice. Al kad budem ispekla kolač do onda će se fotić popraviti, pa ću sigurno staviti to što sam ispekla na blog, ako prije toga ne pojedemo.

Sve vas lijepo pozdravljam.

Kissi-kissi do drugog puta.

Čitajte me i dalje,

sve vas voli vaša

Ly

Post je objavljen 29.03.2016. u 21:05 sati.