Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/b3

Marketing

Ustašoidni falsifikati i druge priče

Klikajući internetom (link na link na link...), ne pitajte kako, stigao sam i do nekih stranica o "partizanskim ratnim zločinima". Možda ovo ne bih ni stavio u navodnike niti bih zaključio da je riječ o falsifikatima, da sve skupa nije garnirano fotografijama koje su evidentno snimke nacističkih ratnih zločina nad Židovima.

Drugim riječima, partizanski zločini se "dokazuju" slikama holokausta.

Generalno, da, partizanskih zločina je bilo, ali kad autori tekstova kao ilustraciju stave falsifikate, onda im ni tekstovi ne mogu djelovati bogznakako pouzdano.

Pogotovo što se, od dvije slike koje sam istražio, druga nalazi na desecima "domoljubnih" portala koji su preplavili Google. Drugim riječima, ako netko krene istraživati porijeklo slike, najprije će, na prvih nekoliko stranica, naići linkove na Bleiburg i Križni put, a tek tada, stidljivo s pokojom rečenicom, na informaciju da je riječ o pokolju Židova u Ukrajini.

Pa evo dolje linkova, ako nekome zatreba za daljnju raspravu.

Dakle, nekakav opskurni portal također falsificiranog imena "Građanska akcija" (inače, prava Građanska akcija je nešto potpuno suprotno) je uz tekst o "partizanskom trbosjeku Petru Zinaiću" stavio dvije fotografije:
- prvu je zapravo snimio narednik James Emison Chanslor nakon kapitulacije Njemačke
- druga je već spomenuta jama sa 7000 tijela snimljena u Ukrajini

Zanimljivo je da je isti tekst, zajedno s jednom od fotografija, prenio i nešto manje opskuran portal PortalOko.

Toliko od mene. Dokumentaristički dio završen, hvala na pažnji, možda se vidimo u ponedjeljak.

Post je objavljen 29.01.2016. u 18:10 sati.