Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

Image and video hosting by TinyPic
- Odlično govorite. Znam da idem u zlo. Da sam išta našao, otkazao bih kanadski ugovor. Domovina je naša divna, nažalost izumiremo. Baš sam duboko nesretan. Kao da me dragi Bog napustio?
- Uradio sam jedno razmatranje za web župu o sudbini tvojoj. Pitanje je prioriteta u životu tvom. Znam, od Hrvatske se juha ne kuha. Ali zapitaj se, ozbiljno se zapitaj da li ti u Kanadu odlaziš ili bježiš?
- Poštivam što kažete, ali vrtimo se u krug. Nerado, teška srca odlazim. Aktivno sam tražio posao, čak i danas išao u Zagreb na jedan razgovor. Ništa. Je li to bježanje? Da se natrpam na biro za nezaposlene? Imamo takvih i previše. Ne idem od obijesa, nego potrebe. Pomozi si, pa će ti i Bog pomoći. Najlakše je kukati i pasti u depresiju.
- Kažeš ne ideš iz objesa nego iz potrebe. A što je tebi zbilja potrebno. Misliš li da ćeš to u Kanadi naći?
- Potrebno mi je raditi, posao. Ne želim hodati po kladionicama, gostionama u domovini. Nezaposlenost ponižava, to je đava na djelu, niti ore niti kopa.
- Dobro kažeš: đavao nit kopa nit ore. Ali ljudima stvara privid snađenosti ako trudbenički rade. Treba znati da nas na rad ne smije ništa siliti. Rad ne smije biti bijeg od nečega. Rad je da se proslavlja Gospodina.
- Ne mogu uteći sam od sebe. Sa križa života sići ne možemo. borim se kroz život kao i svaki smrtnik. Odlazim sutra ujutro sa tugom u srcu.
- Kako god gledam, ti si dobar čovjek! Hrvat - katolik od komada. Molim te ostani to gdje god te život poveo. Od srca p. Luka
- Slab sam. Moja vjera također nejaka. Pa vratio sam se prije 7 g u želji i nadi da se skućim u domovini. Sad opet u svit, ka pas. Nije to dobro, razočaran sam u sebe.
- Dolaze mi pjesnikove riječi koji kaže: kud koracam hoću da bacam snopove ZLATNE SVJETLOSTI. Ne brini svjetlošću koju u srcu imaš mnoge ćeš usrećiti. Od srca p. Luka

Post je objavljen 20.11.2015. u 10:32 sati.