Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/caricauniverzuma

Marketing

Sjećanje jedne budale

Ne, nije u pitanju naziv filma već prava sjećanja jedne budale. Dok u pozadini slušam Taylor Swift i njezinu pjesmu Blank Space prisjećam se kakve budale znamo biti. Naravno, radi se o muško-ženskom odnosu i obratno. Svakodnevno na društvenim mrežama nalazim statuse žena a isto tako i muškaraca koji objavljuju slike i natpise o svojim polovicama. Reklo bi se slika govori tisuću riječi no međutim uopće nije tako. Ništa nije onako kako se čini.
Tako pročitam status cure koja kaže " imam najboljeg momka na svijetu" a kad ono.....jadna ne zna što ima pored sebe. Ona živi u velikoj ljubavnoj iluziji što je zapravo jako lijepo da je druga polovica iskrena. Pokloni, putovanja, pažnja cijeloga svijeta upućena vama. Nosi vam doručak ujutro i vozi vas na posao ne bi li se satima teglili do posla. Šalje vam poruke onako po cijeli dan i šalje smajliće sa pusama. Vi radite ili studirate ili ste okupljeni djecom i imate hrpu obaveza i ne stignete razmišljati što vaš partner ili partnerica radi. Jer, povjerenje je sve, zar ne? Gdje biste uopće došli da razmišljate što radi svake minute? Pa se upitate pa kako mi imamo zajedničku profilnu sliku na facebooku ili na Instagramu. Ako ga uhvatite da tipka sa drugom reći će vam ona je mala sa instrukcija ili prijateljica sa fakulteta. Uvijek će imati spreman logičan odgovor na sve i vas prozvati ljubomornom. Čak je moguće da će vas upoznati sa dotičnom osobom i vi nećete uopće biti zabrinuti.
Koliko puta ste tako ispali budala? Vjerojatno, mnogo puta ako ste živjeli život i niste bili zatvoreni doma u svoja četiri zida nakon prvog životnog promašaja. U redu je to. Ispočetka se osjećaš kao najveća budala i ne znaš da li da se smiješ ili plaćeš. Razmišljaš pa kako to nisam predvidjela pa kako je to moguće i tako ti se okreću milijuni upitnika nad glavom. Onda dolazi iskustvo i sa svakim tim " porazom" postaješ oprezniji, mudriji i jači. No, međutim uvijek ćete naići na " nešto" novo nešto što nećete moći prepoznatii pa je moguće da ipak ispadnete ponovo budala. Svakim danom rađaju se nove kreature u muškom ili ženskom obliku koje nećete moći pročitati jer oni igraju igru i došli su na novi level.
Nije nam u genetskim kodovima da budemo monogamni i da cijeli život možda provedemo sa jednim partnerom. No, zašto varati i praviti budalu od osobe koja vas voli i cijeni? Na kraju se uvijek sve dozna. Stoga, čemu to sve? Onoga trenutka kada poželite nekoga drugog vaša ljubav je nestala prema osobi sa kojom ste. I tu je kraj priče. No, mnogi ne žele ostati bez onoga stalnoga što imaju za nešto što je možda prolazno.
O kakvoj je tu vrsti stabilnoga riječ? To sve govori o vama. Jadni ste i slabi, nesposobni za život bez partnera do kojeg vam uopće nije stalo. Što bolje je biti sa bilo s kime nego biti sam? Onda se uopće ne volite i ne poštujete sami sebe. Bez obzira koliko imate godina i kojeg ste spola niste odrasli i zreli. Zrelost ne dolazi godinama već životnim iskustvom.
Što se tiče sjećanja jedne budale nakon svega se tomu možete nasmijati kada patnja prođe i zadovoljno klimnuti glavom jer ste opet nešto novo naučili. Nemoj te se osvećivati i spuštati se na taj nivo jadnice ili jadnika, karma se vrati kao bumerang. Pustite jadnika ili jadnicu da živi sam ili sama sa sobom to je najveća kazna. Ne brinite se, "pali" su i najveći "igrači".
Ako se ikada opet u životu osjetite kao budala, recite dotičnoj osobi jedi govna i okrenite se i odite bez imalo milosti. Tko vas je jednom napravio budalom opet će. Takvi su ljudi.
Zato širom otvorite okice bilo koje boje i kad osjetite bilo kakvu strelicu u vašem mozgu vjerojatno je prava.
Nemojte biti ničija budala.




Post je objavljen 14.11.2015. u 21:17 sati.