Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bartimejcroata

Marketing

fijasko udbaške politike

S velikim veseljem i iskrenom radošću promatram rezultate ovih parlamentarnih izbora. Ne zato što sam član Mosta (vjerojatno privremeno) nego zato što smo krajnjim naporima uspjeli razbiti ovu licemjernu političku idiotsku bulumentu lijevo desnih pohlepnika koji su nam Hrvatsku zavili u crno. S jedne strane odvratno urbane ljevičare koji mrze svoju domovinu jer su iz srca otjerali nebesku domovinu, a s druge strane ljigave desničare kojima je do vjere i poštenja stalo koliko do ozbiljne glazbe.
Puno me mojih prijatelja i znanaca (hdzeovaca) već osudilo govoreći mi da ja ne vidim širu sliku pa sam im obećao naslikati jednu sliketinu od dva metra sa metar pa da onda mogu i stvarno vidjeti širu sliku.
Ne mislim ja da će biti bolje sa Mostom (tek za 15 godina) nego mi je drago da će biti gore da bi poslije bilo bolje. Stari bi rekli -jedan korak nazad da bi dva naprijed, a filozofi bi rekli da je ponekad dobro stvoriti novu vrijednost metodom kreativne destrukcije.
Zato uživam u trenutnom političkom trenutku. Oh kako je lijepo vidjeti nesretnog Karamarka kako slavi sa pajdašima uspjeh pobjede. Hdzeovci su odmah pokazali urnebesnim veseljem da im vlast služi za vladanje i bogaćenje. To je bilo toliko ljigavo da sam prebacio na drugi program.
Za mostovce šta reći nego pohvale (osim onog ve seljaka Petrine). Ljudi praktički 'dobili' izbore, a svi nekako tužni i zabrinuti. Nije to samo radi iznenađenja nego jednostavno zato što se osjećaju odgovornima i što nisu sigurni imaju li dovoljno intelektualnog kapaciteta za ispuniti ono što su obećali, a to je služiti domovini i ponašati se racionalno i trošiti koliko se ima. Milanović posudio 100 milijardi i onda kaže -nisu oni lopovi. Pa lopino bjelosvjetska đe su pare kad nisi lopov. Nema para. Za 4 godine posudit 100 milijardi, a deseci tisuća mladih otišlo iz zemlje. Vrati ti pare, a ne da vraćaju naša djeca. 100 milijarsdi pojeli i popili uhljebi koje bi sada trebalo najuriti iz javne uprave. Zato je blesavo i pomisliti da mostovci surađuju sa sdpom, jer bi otpori promjenama bili preveliki. Ali vidjet ćemo. Osobni animoziteti karamarka i onih koje je najurio iz hdza odigrat će veliku ulogu, ne toliko odmah, pretpostavljam, koliko kroz godinu dana.
Ali ne brinimo se, uživajmo u sadašnjem trenutku.
PS. Onaj kardinal Marks iz Njemačke zadovoljan obiteljskom sinodom. I ja sam zadovoljan njegovim izgledom. Sve mi više sliči na jaje.

Post je objavljen 10.11.2015. u 23:42 sati.