Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Neuputno

Neuputno je narkomana, tatinog (zlatnog, socijalističkog, nesposbnog) sina, neprovjerenog i komitetski ustoličenog smatrati odgovornim (ili neodgovornim).

Izbori (koji teže uspostaviti model javnog probiranja, probiranja na temelju dosega i interesa, probiranja kvalitete, ...) nisu puka formalnost (i opravdanje za sve loše što nas snađe).
Sve loše osobine vladavine kukuriku koalicije su bile lako predvidive. Niti jedna (značajnija) skupina građana ne nalazi interese u toj (minornoj) političkoj nakupini.

Ono što predstavlja vođa te koalicije, dobro ocrtava naš odnos prema državi (nemamo odgovornost prema zajedničkom, o kojem brinemo jedino ako nam jamči osobnu korist; od tvrdnje su izuzeti oni koji su položili živote i zdravlje tijekom mukotrpne povijesti borbe za našu državu dostojnu življenja).

Uz Etičko sudište, Hrvati će (nakon orjunaško-zločinačke kukuriku vladavine) morati javno (i nedvosmisleno) iskazati stajalište o osnovnim društvenim vrijednostima. Referendumom ili dodatnim zakonom (koji će uz isticanje (usvojenih) društvenih vrijednosti uvesti i kazne za one koji te vrijednosti ruše ...). (Posebni zakon će ukazati na orkestriranu dosadašnju urotu zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti prema Hrvatskoj, na praksu kvazidemokracije i kvaziprava (ustoličenja kvazipravne države).)

Volja Hrvatskog naroda za samostalnom državom se nakon 20-ak godina (i politički izigranog referenduma o pristupu EU) poništila, želja za raskidom s Jugoslavijom se ustrajavanju na Regionu ugrozila (Jugoslavija, Region ili Ako tako - svejedno), želja za ukidanjem socijalizma se produžavanjem tranzicije (i državnim ustrajavanjem na svemu besplatnom) učinila pustom, volja za kapitalističkim principom slobode tržišta (rada, roba) je daleka (koliko i u titovo doba), volja za osudom (prijetvornog i zločinačkog) titoizma je izbjegnuta (udbaškim metodama), ...
Hrvatska je ratom za opstojnost zadovoljila dva kriterija: dozvolila jednima krvariti za bolju Hrvatsku, a drugima ostati na dogmatskim (titoističkim) vladajućim pozicijama. (Kako je to moguće (?) samo u stanju kaosa (u kojem nije vidljivo kako ta dva stanja ne mogu istovremeno postojati, smanjenje kaosa ili pojačavanje kaosa čine to vidljivim - razotkrivaju zabludu novije hrvatske povijesti.)

Hrvatskom cvate nemar, nesposbnost, laž i izdaja. (Želja kukurikavaca kriminalizirati HDZ i sudbenim putem zabraniti rad te stranke ukazuje na potrebu političkog obračuna i osude s nedemokratskom, nesposobnom, zločinačkom titoističkom praksom (stvaranja političkog monopola).)


Josip Franjo Mücke, Dolazak Hrvata, 1867. g.




Post je objavljen 20.09.2015. u 13:51 sati.