Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lionqueen

Marketing

Kiks koji nije bio kiks

Danas sam opet bila biljojed. Opet nisam mogla kupiti šarana. Pomislila sam, ako ja ne kupim pripravljene odreske šarana, onda će oni u kavezu dulje živjeti. I tako sam opet prošla kraj akvarija.

Odustavši od ribe, jela sam mišung od povrća: mrkvice, kelja, kupusa, paprike, rajčice, tikvice, krumpira i lanenih sjemenki i ne znam što još sve od začina nisam ubacila unutra, od lovora do ružmarina. I bilo je fino. Ali poslasticu sam ostavila za poslije treninga... pohani patlidžan.Jako volim patlidžane i oni su mi nekad, uz gljive, biljna zamjena za meso. Obično ih spremam punjene ili pohane. Uglavnom, naumila sam ih večeras pohati. Prije treninga, narezala sam na fete jedan patlidžan, posolila i pustila da se ocijedi. Vratim se s treninga, i krenem u akciju. Iscijedim fete patlidžana od tekućine, umutim jaje s malo mlijeka i malo čili paprike u prahu, stavim na jedan tanjur brašno, a na drugi su trebale ići mrvice. Pogledam u posudu za mrvice, a ona prazna. Kiks! Nema mrvica od kruha.

I što sad?! Ajde, snađi se druže! Umjesto mrvica, na tanjur stavim zobene pahuljice. Uvaljam patlidžane u brašno, pa jaja, pa zobene pahuljice i na vrelo ulje. Pec s jedne strane, pec s druge, po nekoliko minuta, nešto ipak dulje nego ostalo povrće, a zatim na kuhinjski papir na cijeđenje. Pa jedva dočekah da se malo prohladi da isprobam je li fino?

Cijela kuhinja je stvarno mirisala drukčije, nego kod običnog pohanja... nekako finije. A kako je tek bilo fino za papati, onako hrskavo!!! Mljaccc...
********************************************************************
Foto:

I can feel you more than you really know
I will love you more than I'll ever show

********************************************************************


Post je objavljen 29.06.2015. u 23:36 sati.