Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mznovoselo

Marketing

Srce Isusovo - 12.06.2015.g

U Novom Selu je u petak, 12.06.2015.g proslavljen patron župe Srce Isusovo. Misno slavlje predvodio je vlč. Franjo Tomić, ekonom Vrbosanske nadbiskupije. Uz njega i našeg domaćeg župnika vlč. Antu Trgovčevića, misi su supredsjedali i vlč. prof. Božo Odobašić, naš Novoseljanin, kao i župnici susjednih župa; vlč. Mirko Ikić - Kolibe, vlč. Pavo Brajinović - Bosanski Brod, vlč. Filip Maršić - Derventa, te dekan vlč. Marko Hrskanović iz Brusnice. Sviranjem, pjevanjem i čitanjima pomagao im je i naš đakon, Robert Čabraja.

U prilično ispunjenoj crkvi bili su i gosti, gosp. Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH i ministar u Vladi RS-a i gosp. Josip Jerković, predsjednik RO HDZ-a BiH Posavina i dopredsjednik RS-a.

Župnik je posebno pozdravio i gosp. Ivu Kujundžića, urednika HTV-a koji je sa svojom ekipom snimao ovo misno slavlje, što će biti prikazano u programu HTV-a.

Nakon mise nastavljeno je druženje ispred crkve, gdje su Novoseljani pozvali goste na ručak u svoje domove, a u mjesnom Domu je naš Peško Čabraja, koji je za ovu prigodu došao iz Australije organizirao zajednički domjenak za sve koji su se tu našli.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 14.06.2015. u 23:38 sati.