Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lionqueen

Marketing

Svjedočanstvo


Danas je blagdan Svetog Antuna.

Sveti Antun (1195-1231), kršteno ime Fernando de Bulhoes, rođen u Lisabonu, Portugal pridružio se Reguli sv. Augustina no, ubrzo pošto je zaređen za svećenika prelazi u Manju braću. Ovim se želio posvetiti širenju vjere među narodima Afrike. Ipak, najveći uspjeh imao je propovijedajući u Francuskoj i Italiji i obraćajući heretike. Bio je prvi član svoga Reda koji je svoju braću učio teologiji. Umro je u Padovi, kanoniziran je (proglašen svetim) za manje od godinu dana! Čudesa odmah nakon njegove smrti postala su veoma brojna. Ona su dokumentirana, a 53 ih je opisan u knjizi "Život sv. Antuna - Assidua", što je pročitano i pred Papom Grgurom IX. On je poznavao, volio i propovijedao Riječ Božju izvanredno. Proglašen je Doktorom Crkve 1946. kao DOKTOR EVANGELICUS od strane pape Pija XII. Samo je 33 sveca počašćeno ovom titulom. Crkva ga je proglasila naučiteljem zbog njegove jake čežnje i oduševljenja za širenjem Evanđelja i života po poruci Božje riječi. Antun je posjedovao briljantan talenat naučavanja i propovijedanja. Svojim životom, naporima, molitvom postao je bez sumnje sličan Isusu. Bio je sjajan u tome da ljubeći Božju riječ i razumijevajući je, donese je i prilagodi svakodnevnim situacijama života. Upravo tu Crkva naročito želi nasljedovati svetoga Antuna. Naučimo od sv. Antuna značenje prave mudrosti. "Kada Duh Sveti zahvati dušu, On je ispunjava svojim plamenom i daje da zahvata i druge" - sv. Antun.

"Evo Križa Gospodnjega, bježite stranke protivnikove! Pobijedi lav od plemena Judina, korijen Davidov, Aleluja, Aleluja."

Original ovog pisma čuva se s kraljevskim blagom Portugala. Sam sv. Antun iskusio je borbu s vragom koji ga je pokušao zadaviti. Stari fratarski zapis kaže da ga je Antun otjerao prizivajući Marijinu pomoć i čineći znak križa. Riječi ovog sv. Antunovog zaziva, Papa Siksto V. uklesao je u obelisk koji je postavio na sredinu trga pred Bazilikom sv. Petra u Rimu.

Izvor:


Prigoda je ovo za molitvu svetom Anti. Svi nosimo neke svoje neriješene probleme, imamo neke svoje nakane. Netko se moli za posao, netko za zdravlje sebe ili svojih bližnjih. Mislim da postoji malo tko, tko se nema za što pomoliti. Molitva svetom Anti je čudotvorna. Ako otvorite um i svoje srce prikažete svetom Anti, vjerujem da će i vama pomoći…. baš kao što je pomogao meni.

Kad sam u pretvorbi i privatizaciji ostala bez posla i bilo kakvog prihoda, s dvoje male djece o kojima sam brinula, bila sam očajna. Bez posla su tada ostajali deseci tisuća ljudi i nije bilo nikakve šanse da ću si naći posao, jer nigdje nisam imala veze ni poznanstva. Svi moji prijatelji i poznanici bili su vezani za firmu u kojoj sam do tada radila i svi su dijelili istu sudbinu. Nitko od drugih prijatelja nije mi mogao pomoći i kome god sam se obraćala, nailazila sam na zid.

U očaju sam odlučila postiti utorkom i moliti se svetom Anti za pomoć. Naime, sveti Ante je, prema narodnom predanju, svetac - nalaznik izgubljenih stvari. Uvijek do tada, kad bih nešto izgubila, pomolila bih se svetom Anti da to nađem i našla bih. Ne pamtim da se ikada dogodilo da ne bih našla to za što sam molila. Pomislila sam i tada, kada sam izgubila posao, da ako se budem molila svetom Anti, da ću naći izgubljeni posao. Odlučila sam moliti i postiti utorkom, obzirom da je to dan posvećen ovom svecu, dan kada je umro i kada su se počela događati čudesa. Utorkom nisam ništa jela, već samo pila vodu.

Trajalo je to nekoliko utoraka, ne sjećam se više koliko…. dok jednog dana nije zazvonio telefon. Nazvao me neki čovjek, dalji znanac, i rekao: Čuo sam da si ostala bez posla, bi li mi htjela doći voditi knjigovodstvo?! Radosno sam rekla da hoću, a onda me on pitao nešto još nevjerojatnije: Koliku bi plaću htjela? Rekla sam mu, šokirana, da bih istu, kakvu sam prethodno imala i on je rekao „dobro, dođi raditi!“

Trebam li reći kako se taj čovjek zvao?

Bio je to čovjek po imenu Ante!

Od tada štujem svetog Antu, kao svog sveca zaštitnika i znam da će mi i opet pomoći, kad ga od srca zamolim. I danas mu se molim i nadam se da će uslišati moje molitve, kao uvijek do sada.

Ovo ne bih ispričala na Blogu, da me naša draga Emica nije zamolila da podijelim s vama svoje svjedočanstvo. Dakle, životom svojim svjedočim istinu. Tko ima uši neka čuje, ili bolje rečeno, tko ima oči neka pročita. A još uvijek stignete na večernju yes Na svetom Duhu, u svetištu Svetog Antuna u 19.00 sati svetu misu predvodi monsinjor Ivica Petanjak, biskup krčki.

Sveti Ante je moj svetac zaštitnik. Neka bude i vaš.
**********************************************************
Sing for me
Sing for me
You can come with me
You can live with me
Heal my soul
Make me wholeFoto:

**********************************************************
Post je objavljen 13.06.2015. u 12:43 sati.