Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lionqueen

Marketing

Ono što mene ljuti

U zadnji tren ulazim u prepun tramvaj. Upeklo, vruće. Jedna beba, tamo negdje u gužvi, cijelim putem nervozno plače. Kome smeta plač?!

Doma sam. Vani, na stubištu čuju se baba od smeća i njen pas. Pas laje na sav glas, a ona ga stišava svaki put kad zalaje. Kome smeta lavež psa?!

Istina, manje – više su svi nervozni, ali kakvi to ljudi moraju biti da im smeta plač bebača, oko kojeg se mota stotinu nepoznatih i „prijetećih“ lica, ili lavež pasonje, koji prosvjeduje što ga se vraća iz prirode u zatvoren prostor? Meni takvo što ne može smetati.

Meni smeta nešto drugo.

Mene jako ljuti, baš jako, jako, kada dođem u lokalni supermarket i tamo moram gledati životinje koje se muče! Zamislite, oni su akvarij s ribama – šaranima i drugim ribama, stavili s pogledom na pult na kojem se kupcima zamataju raskomadani leševi tih istih ribica. I ne samo da se zamataju, već se pred njihovim očima leševi njihove rodbine i prijatelja rasijecaju i stavljaju na led.Meni nije jasno kakav gad mora biti taj čovjek, kojem je prvom palo na pamet postaviti akvarij ispred pulta, ružni akvarij u kojem te tužne ribe provode posljednje trenutke svog života, vjerojatno gladne, a i žedne, jer je pitanje mijenja li se ta njihova muljava voda uopće?!

Izgovor im je, vjerojatno, da će tako kupcima dokazati da je njihova riba svježa i na taj način povećati prodaju. Ali to nije točno. Ja npr. u širokom luku zaobilazim taj dio marketa! Uopće me ne zanima što se sve tamo nalazi za prodaju. Meni od tuda neće prodati ništa. I mnogima poput mene.
Ok, kužim, čovjek mora jesti meso, jer je svejed, ali ne kužim da mora biti toliko beskrupulozan pa se nepotrebno iživljavati nad nemoćnim živim bićima.

Gdje je tu ljudska etika?! Postoji li etika u svima nama, koji bespomoćno stojimo i gledamo da se nešto takvo događa, a ništa ne poduzimamo?
Mislim da Zakon o zaštiti životinja izuzima ribe i njihovu patnju iz zaštite, zbog gluposti onih koji su ga pisali. Demantirajte me slobodno ako nisam u pravu. A zašto bi ribe bile izuzete?! Kao da one nisu živa bića s jednakim pravom na život, poput ostalih živih bića!

Pogledajmo malo ovu ribu primjerice:

Moray Eel + lady. What happens next?

Posted by Nova 937 on 3. kolovoz 2014*******************************************************************
Another day on Earth has passed me by.
But I have lost all faith in what's outside.
They only is the star across the sky
And the wreckage of the night.
S.W.*********************************************************************


Post je objavljen 02.06.2015. u 17:54 sati.