Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

Image and video hosting by TinyPic
"Slijediti Krista i uzeti križ na sebe" (usp. Lk 9, 23) znači ne tražiti vlastiti život, već darovati život, a to je jedno tumačenje onoga 'život biraj' (Pnz 30, 19). (BENEDIKT XVI.)
Svjedočanstvo talijanskog novinara Domenica del Rija: Udaljio sam se od Boga, osobito od Crkve. Pomirio sam se s Crkvom i pomirio sam se Bogom gledajući Papu koji moli. Bio sam duboko dirnut gledajući kako taj čovjek kleči i kako uranja u Božju prisutnost. Zahvaljujući tome shvatio sam što je štitilo Crkvu: Papina molitva. Papa koji moli jest Stijena na kojoj Božja svemoć gradi Crkvu usred povijesnih oluja."Sjetite se katkada u molitvama i mene, svoga pastira u teškim vremenima, da mi Gospodin bude milostiv. Ja se nadam da će mi milosrdni Isus dati milost da mogu uvijek u nebu moliti za sve vas dok bude svijeta i dok bude trajala naša dijeceza, da svi prispijete k cilju za koji vas je Bog stvorio." (BL. ALOJZIJE STEPINAC, 27. svibnja 1957.)
"Tu se baš sada vidi očita kazna Božja. Kao da se Gospodin Bog upravo narugao oholim i nadutim liberalima, koji su tako prezreli i otvoreno se borili protiv Crkve, kad je ona opominjala na opasnost, koja im prijeti. Danas beru plodove svoga mišljenja i prljavog posla. Gospodin Bog se ne da ismjehivati." (BL. ALOJZIJE STEPINAC)

Post je objavljen 30.05.2015. u 18:28 sati.