Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mznovoselo

Marketing

23. obljetnica 101. Bosansko-brodske brigade

Kao i svake godine, 03. ožujka Udruga dragovoljaca i veterana 101. Bosansko-brodske brigade obilježava dan svoga utemeljenja i tom prilikom organizira polaganje vijenaca za sve poginule pripadnike brigade.
Program Udruge započinje na groblju u Bosanskom Brodu u 09,00 sati tako da se po svim mjestima u općini prije toga mogu obići groblja i spomen obilježja.
U Novom Selu, je 03. ožujka u 08,00 sati bila sveta Misa za poginule Novoseljane, a nakon Mise i polaganje vijenaca, gdje nas je bilo jedva 10-tak, što se vidi i na priloženoj fotografiji.
Iako nas je bilo jako malo od srca zahvaljujemo našem župniku vlč. Anti Trgovčeviću, koji je jedini župnik što je služio sv. Misu na ovu obljetnicu za svoje poginule župljane.
U razgovoru nakon komemoracije bilo je riječi o planovima za završetak radova na uređenju spomenika. Tajnik Savjeta, mjesne zajednice Franjo Dujmić je obznanio i obrazložio odluku Savjeta da će se Dan branitelja Novog Sela obilježavati svakog 06. kolovoza u godini.
Također je istaknuo da trenutno nema sredstava za dovršenje spomenika, te da se pozivaju svi Novoseljani, a poglavito obitelji od poginulih branitelja i invalidi koji su riješili svoja materijalna prava od stradavanja da svojim dobrovoljnim prilozima pomognu završetak spomenika.
Uplate se mogu izvršiti kao i do sada direktno ili putem interneta, o čemu postoje upute i na ovom blogu, a o svemu će se po okončanju objaviti izviješće.
Plan je do početka kolovoza ove godine sve radove potpuno okončati da bismo ponosno i dostojanstveno na Dan branitelja. 06.08.2015. spomenik mogli službeno otkriti i blagosloviti.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicPost je objavljen 09.03.2015. u 19:11 sati.