Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

Majčinska ljubav bez granica: Ima 99 godina i čitav život posvetila je nepokretnom sinu

Image and video hosting by TinyPic
Roditeljska ljubav doista nema granica, a dokaz tomu je izvanredna životna priča 99-godišnje Marije Anzaldi
Zbog teške ozlijede tijekom poroda, sada već 71-godišnji Alberto ostao je paraliziran, ali njegovu majku ovo nije pokolebalo u ljubavi.
– Alberto je moj život od trenutka kada je došao na svijet, prije 71 godinu. Bilo je teških trenutaka ali nikada nisam ni pomislila dati ga u neku ustanovu. Ja sam njegova majka i vjerujem kako sam time rekla sve – govori Marija, dok ju s osmijehom na licu sluša Alberto. Teško se izražava, ali razumije sve. A kad treba pomoći tu je mama Maria koja već u sinovom pogledu vidi što želi reći.
Ova izvanredna žena u mladosti je zajedno sa svojim mužem Angelom napustila rodnu Siciliju i u potrazi za boljim životom doselila u Paviju. Od muževe smrti 1983. godine sama brine o sinu Albertu. Snagu joj, kako kaže, daju vjera i zagovor Gospe od Cave koju posebno časte na njezinoj rodnoj Siciliji. Tu je i Gospa Lurdska na čiji spomen Albertove oči zaigraju od sreće! Iza njih su 42 hodočašća u ovo glasovito marijansko svetište.
Iako na pragu stote, ova sicilijanka snažnog karaktera nije nimalo izgubila bistrinu misli i izražavanja. Pomaže tu i redovito gledanje televizijskih kvizova, ali i strogi dnevni red: rano buđenje i zajednički doručak, a potom odlazak u nabavu i popodnevni dokumentarni program na Rai3 „jer Alberto voli emisije o životinjama“. Večer je rezervirana za krunicu!
– Tko zna hoću li dočekati stoti rođendan? – pita se Maria – ne toliko zbog sebe, već zbog Alberta. Ipak, zahvalna je Bogu što joj je poslao prijatelje na koje može računati, a čiju je pomoć vidjela na djelu prošle godine kada je zbog prijeloma rebara završila u bolnici. Među prvima tu su prijateljica Maria s kojom svakoga dana provede kojih sat-dva, te neurolog i bivši gradonačelnik Pavije g. Albergati koji svake godine Mariji dodjeljuje lentu s titulom „supermame“. Tu je, naravno, i o. Gabriele Pelosi, župnik koji im redovito donosi svetu pričest.
– Srećom na svom životnom putu upoznala sam zlatne ljude i to mi daje sigurnost da Alberto, kad mene više ne bude, neće ostati sam –zadovoljno kaže Maria.
Miodrag Vojvodić|Bitno.net

Post je objavljen 19.02.2015. u 15:31 sati.