Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Politika (nestajanja) pomirbe

Nećemo dozvoliti zavaravanje o podjeli na lijeve i desne, mi smo podijeljeni drukčije

Politika pomirbe (nužna, svojstvena svim državama koje su doživjele podijeljenost i /ili sukobe na temelju tih podjela) podrazumijeva razumijevanje uzroka i imenovanje nositelje pomirbe.
Uzroci mogu biti različiti (ovisno o povijesnim i ostalim okolnostima koji su uvjetovali podijeljenost), a nositelji pomirbe mogu biti ravnopravni partneri ili pobjednici (ratni, politički, civilizacijski).
Koje su sve države provodile politiku pomirbe ..? Španjolska (iza građanskog rata), Portugal (iza portugalske diktature), ...

U Republici Hrvatskoj je politika pomirbe uzrokovana komunističko-socijalističkom revolucijom, u zajedništvu s jugoslavenstvom, proruskom politkom, titoizmom, netržišnom privredom, pomanjkanjem osobnih i drugih sloboda, licemjerjem i zločinima (ratnim, protiv čovječnosti), negiranjem prava na nacionalnu državu, odricanjem od hrvatskog suvereniteta, ....
Najčešće se ta politika, iako provođena u etapama i pod različitim društvenim režimima poistovjećuje i označava komunističkom, četničkom, orjunaškom (iako se u izvornom značenju pojmovi ne podudaraju).
Upravo ta podudarnost različitih društvenih sustava (i različitosti vokabulara za iste političke procese) na provedbi istih političkih ciljeva ukazuje na (i buduće) sustavno korištenje novog (trećeg) puta u provedbi istih.
Oštro kritičarsko oko nije moglo propustiti uočiti otklon od sd-partijske politike (u nestanku). Osvajanjem vlasti partija (SDP) je (u politici pomirbe) pokrenula završni čin eutanazije jedne politike koja je svojim postupcima (prije mandata ove vlasti i ove garniture sdp-ovih kadrova) proizvela odbojnost (u demokratskom okružju).
Politika koja bez diktature ne funkcionira postoji u stalnoj mijeni (oblika, ali ne i sadržaja).
Vladajući SDP je od početka vlasti tražio novi oblik (svjestan nadolazeće eutanazije). Razvrstavaju se i potiču nove oblike istovjetnog djelovanja. Nezavisni, novoformirane stranke, socijalna aktivnost (mada u vlastitom mandatu socijalnost nisu niti pokušavali ostvariti).
Mehanizmi osvajanja vlasti i korištenje te vlasti za iste ciljeve (prorusko-prosrpske iako se radi o politici britansko-rusko/sovjetsko/ruske antigermanske politike koja se provodi na štetu hrvatskih nacionalnih interesa).

Ista ona politika koja nas je podijelila i dovela do politike pomirbe.
Ne, nismo podržali politiku pomirbe jer smo prorusku (titoističku) politiku smatrali ravnopravnom i poželjnom. Politiku pomirbe smo prihvatili u uvjetima pružanja šanse preobrazbe svima koji su ustrajavali na antihrvatskoj politici umanjenja suvereniteta i osporavanja državnih interesa.
U okružju britansko-rusko/sovjetsko/ruske antigermanske politike pripadnost (probritanskoj) četničkoj ili (proruskoj) komunističkoj opciji je otvoreno antihrvatsko svrstavanje.
Potpuno poraženi, u obje inačice, osovina zla traži pregrupiranje (poslušnih) političkih snaga i traži novi oblik (postojanja) istih političkih ciljeva.
Uzroke podjele smo naveli. Imenujmo nositelje pomirbe. Nositelji pomirbe su hrvatski suverenisti (državotvorni, nacionalni i civilizacijski određeni), koji su pobijedili na prvim demokratskim izborima, pobijedili u Domovinskom ratu. Nećemo dozvoliti zavaravanje o podjeli na lijeve i desne, mi smo podijeljeni drukčije.

Jednako znamo koji je kriterij ocjene politike novoosnovanih političkih putova ...(i sudbinu tih pokušaja).
Josipoviću želim sve najbolje u budućem privatnom životu, jer se politikom neće uspješno baviti .
Politika pomirbe jest politika nestajanja antihrvatske politike ...

Ne smijemo se nikada umoriti radeći za dobrobit Hrvatske.

pomračenje - sunčeva korona




Post je objavljen 18.02.2015. u 20:31 sati.