Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

I nije ili




Borba za demokraciju (IV)

Vladavina (još uvijek sam nakon iskustava s jugoslavenstvom, komunizmom i antikapitalizmom (antifašizmom) začuđen kako su na (demokratskim?) izborima osvojili vlast; komunisti nigdje u svijetu nisu na slobodnim izborima osvojili vlast) orjunaško-komunjarske svite postaje nesnosna.
O nepoštivanju saborske procedure izglasavanja zakona najbolje svjedoči i izglasavanje "izbornog zakona". Do posljednjeg trenutka saborski zastupnici nisu znali o kojem su se prijedlogu zakona izjašnjavali...

Nitko (trenutno) do komunjara od svoje gluposti ne pravi ideologiju ( ... ). Iako povijest obiluje takvim pokušajima (što samo upućuje na ordinarnost i univerzalnost gluposti).
Dokaz i razlog zašto zakonodavna vlast ne može pripadati nikome do narodu iz kojeg vlast proizlazi i kome vlast pripada.
Vratimo ustavnu odredbu o Saboru i narodu koji neposredno, samostalno, u skladu s Us­tavom i zakonom, odlučuje o vlastioj sudbini.

Članak 2.

Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.
Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njezinim kopnenim područjem, rijekama, jezerima, prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih područja.
Republika Hrvatska ostvaruje, u skladu s međunarodnim pravom, suverena prava i jurisdikciju u morskim područjima i u pod­morju Jadranskoga mora izvan državnoga područja do granica sa susjedima.
Hrvatski sabor ili narod neposredno, samostalno, u skladu s Us­tavom i zakonom, odlučuje:
- o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;
– o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime;
– o udruživanju u saveze s drugim državama.
Saveze s drugim državama Republika Hrvatska sklapa zadr­ža­vajući suvereno pravo da sama odlučuje o prenesenim ovlastima i pravo da slobodno iz njih istupa.



Stajalo je i treba stajati
"Hrvatski sabor i narod neposredno, samostalno, u skladu s Us­tavom i zakonom, odlučuje:
- o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;
– o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime;
– o udruživanju u saveze s drugim državama.
Saveze s drugim državama Republika Hrvatska sklapa zadr­ža­vajući suvereno pravo da sama odlučuje o prenesenim ovlastima i pravo da slobodno iz njih istupa."

(Sveti Franjo, sa sjetom se osvrnem na tvoju vladavinu i saborskih rasprava koje su nudile različite zakonodavne prakse, obrazloženja i prethodnu suglasnost hrvatskog puka ...)










Post je objavljen 13.02.2015. u 23:57 sati.