Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Ikone hrvatske gluposti

Nogometni ustanak (kako se sami nazivaju) ima nekoliko bitnih obilježja.

Po (FIFA-inoj) metodologiji tržišne vrijednosti, Hajduk bi trebao predočiti podatke koji bi najbolje ocrtali stanje u tom klubu.
Trebali bi predočiti podatke o vrijednosti svoje omladinske škole, vrijednosti igračkog kadra prijavljenog za sudjelovanje u takmičenjima Prve Hrvatske lige i međunarodnih takmičenja.
Profesionalni klub zarađuje od suvenira, reklama, TV prava i ostalih prava.
Mogao bi predočiti i prihode od transfera unazad 20 godina (iz kojih bi se vidjelo kretanje unutar Hajduka, poslovna politika i stručni rad).
FIFA (UEFA) izričito podstiču i štite stvaranje novih igrača (te su svojim pravilnicima zaštitili amaterske klubove i same igrače (koji su prije tog pravilnika bili u neadekvatnom pregovaračkom položaju prilikom sklapanja profesionalnih nogometnih ugovora).
Dodamo li kronologiju Hajdukovih dugovanja (za transfere); dužinu, brojnosti, iznose trajanja tih nepodmirivanja vidjet ćemo istinsku poziciju Nogometnog kluba Hajduk. (Šaka ucjenjvača koji nemaju kredibilitet postavljati uvjete. Niti jedan vrijednosni parametar nije na njihovoj strani i pritiskom žele ostvariti (nezasluženi) rezultatski uspjeh prve momčadi kojom bi podigli vrijednost igrača (i kluba). Nedopustivo. Treba podsticati profesionalnost i kvalitetan rad.)

Ali nogomet nije osnovica mog interesa. Taj je Hajduk jednako tako neuspješan bio i prije tri mjeseca, tri godine. I onih nekoliko puta kad je zbog UEFA-ine službene prakse prijetilo izbacivanje Hajduka iz prvoligaškog natjecanja zbog nepodmirivanja ovbaveza prema igračima koji su napustili klub.
Mene je potaklo na nogometne teme očiglednost neusklađenosti Hajduka s pravilnicima organizacija kojim pripadaju. I nesposbnost profesionalnog funkcioniranja u tim okvirima. Kao takvi zaslužuju da ih matične organizacije "zgaze". Nismo komunisti, nesposobne treba zgaziti. (Druga, treća liga...)
Upada u oko vrijeme i način "ustanka".
Tako neuspješan i nestručan klub nema snage pokrenuti hajku na matičnu organizaciju. Retorika i ciljevi odgovaraju onoj bivšeg ministra Jovanovića (pokoj mu duši) i Josipovića.
Pokretanje javnosti ne može izazvati navijačka skupina, koja se nije niti usaglasila oko događaja... Ako je i nastupilo masovno uzbunjivanje navijača, svakako sigurnosne službe (to im je zadaća) imaju i uvid i kontrolu tih događanja. Ako primjetimo kako je ovo jedan u nizu pokošaja svrgavanja rukovodstva Dinama i HNSa (koje su prije otvoreno pokretali pripadnici vlasti), nije teško ustanoviti vezu između ureda josipovića i događaja. Tko normalan napada (rezultatski i finacijski) uspješnog i potiče dokazano bezvrijednog u promjenama stanja?
Taj tko to radi neće dugo nadgledati rad sigurnosnih službi!

Nažalost, metodologija izračuna tržišne vrijednosti Hajduku ne daje pravo i prokazuje tutlu s pantovčaka kao umnoporemećenu osobu ...
U Hrvatskoj svatko može biti glup.





Post je objavljen 24.11.2014. u 16:12 sati.