Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Sukob na (nogometnoj) ljevici

Slobodno nogometno tržište nestalo je uvođenjem FIFA-ina pravilnika o transferima.
Dotadašnje ucjenjivanje igrača, malih klubova i manjih nogometnih menadžera je nestalo (zauvijek).

FIFA-ina pravila priječe i uplitanje politike u nogometnu politiku njihovih članica.

Hajduk je (naročito u socijalizmu) koristio ucjenjivačkiu taktiku i stvorio lošu reputaciju preprodavača igrača i kluba koji niti tako mutne ugovore (danas nedozvoljene) poštuje.
Upropastio je mnoge (svoje) igrače, a prodavao podobne (uglavnom srpske).
Najveće nogometno ime (najveći znalac) hajdukove škole je Jurica Jerković (kojeg su reprezentativnim nepozivanjem i menadžerskim sabotiranjem financijski upropastili).
Nastupom FIFA-ina pravilnika, Hajduk je izgubio nepripadajuću dobit. Od tog vremena sve rijeđi i po iznosu sve manji nogometni transferi obilježavaju Hajduk.
Zaključak: nikad nisu stvarali nogometnu vrijednost, ali je pravilnikom onemogućeno financijsko funkcioniranje klubu koji nije utemeljen na izvornim vrijednostima nogometa.

Smrću Biće Mladinića (nogometnog znalca koji je bio zaljubljenik u nogomet, Split, Hajduk, a koji je stvorio zlatnu Hajdukovu generaciju) i sputavanjem ucjenjivanja i samovolje nogometnih klubova Hajduk je nepovratno potonuo u sivilo trećeligaštva. Nije im kriv Dinamop, Mamić, niti HNS.
Nastali su iz prkosa (kontra talijanaša; prvi splitski nogometni klub osnovali su talijanaši 1906.), 1941. nisu htjeli igrati u talijanskoj nogometnoj ligi (htjeli su igrati u NDH), više puta u samostalnoj Hrvatskoj su prijetili istupanjem iz lige.
Krivce nalaze u drugim klubovima i osobama, iako sami nisu sposobni funkcionirati kao moderni nogometni profesionalni klub koji zadovoljava FIFA/UEFA standarde. ISO 1911.
Uplitanje politike u hajdukovu agoniju (krivih radnji) dodatno će pogoršati stanje (jer će se UEFA/FIFA uplesti s rigoroznim kaznama ...).
Komunizam/socijalizam je završio. Ili tržišno poslujete ili nestrajete s pozornice. Hajduk inatom neće dobiti kune (prihoda).
Vrijeme korištenja nogometa u svrhu stvaranja socijalnog mira (titoizam) je prošao, profesionalci idu naprijed.

Ja sam za! (glasujte za mog strica)







Post je objavljen 23.11.2014. u 19:59 sati.