Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Jesam, ja sam hajdukovac (ali ne stalno)

Hrvatski nogomet je slika hrvatskog društva (mada su nastupanjem demokarcije i samostalnosti Hrvati/ce odstupili od nogometa kao supstiuta)(hoćemo novce, jahte, bogatstvo).
Ne, nećemo se vratiti nogometu kao društvenoj temi koja će zasjeniti imovinske interese pojedinaca. Igrajte (nogomet). O svom trošku.

Prva nogometna liga Hrvatskog nogometnog saveza (HNSa) je profesionalna liga. Profesionalno udruženje, s profesionalnim interesima.

Dok pojedini klubovi imaju milijune, neki imaju tek toliko novaca koji im omogućava održavanje pogona.
Hajduk (taj mračni predmet želja), klub koji potone kad grad Split nema novaca, prije mjesec dana je podmirio dugovanja za plaće igrača unazad 6 g. (slovima: godina).
Hajdukovi igrači ne igraju na ugovore (unosne) nego na plaću. Najbolji igrači su imali oko 4 tisuće € mjesečno, ukupno oko pola milijuna € godišnje za cijelu momčad. Zaokružimo na jedan milijun €.
Mamićev Dinamo je svoj pogon plaćao 36 milijuna €.

Trebalo bi postaviti minimalni iznos koje klub mora trošiti kako bi igrao u profesionalnoj prvoj diviziji (nervozan sam, piše li se u prvoj ligi?)
Sirotinja nema prava potplitati bolje i imućnije.
Hajduka treba izbaciti u neku ligu u kojoj će biti svake godine prvak bez nogometne škole, bez vlastitih igrača, bez kupljenih igrača, bez novaca.
U ligu u kojoj će zarađivati (unosno) bez ulaganja. (Samo politikom kojom se i danas nastoji domoći lakih novaca, ...)
To je onaj titov (orjunaški) Hajduk (privilegiran u profesionalnom poslu). Za koji nisam navijao. I danas me podsjeća na to razdoblje.


(Nismo komunisti)





Post je objavljen 22.11.2014. u 19:51 sati.