Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vilenice

Marketing

Boje za kosu i zagađenje voda

Kako baš nigdje ne pronalazim članke u hrvatskom govornom području na temu boja za kosu i tog dijela industrije ljepote i njenog utjecaja na okoliš i zaštitu okoliša, odlučila sam napisati jedan kratak prilog upravo tome.

Boje za kosu, sa agresivnim kemijskim sastojcima poput hidrogena i amonijaka neizostavno završavaju u odvodima i sa slivnim vodama odlaze u sustave za zbrinjavanje otpadnih voda, te kao takve ne mogu primjerice u biljne pročistače otpadnih voda.
Upotrebom biljnih boja i kane se može izravno doprinijeti čistom okolišu, zdravim vodenim ekosustavima, ali i vlastitom zdravlju. Vodeni ekosustavi, kao i životinje koje u njima žive su nužni za zdravlje okoliša na mikrorazini, ali i makrorazini, tj. zdravlju cijele planete. Čista voda je jedan od najvrednijih prirodnih resursa na planeti Zemlji.
U prilogu je nekoliko članaka na temu mogućih posljedica na zdravlje i okoliš boja za kosu, te pojedinih sredstava za čišćenje:

http://www.treehugger.com/style/earthtalk-why-die-for-hair-dye.html target=_blank>http://www.progressivealternatives.com/Index/health.phphttp://www.livestrong.com/article/217675-the-effects-of-chlorine-bleach-on-the-environment/

opis slike



Foto: Maryln Monroe, najpoznatija holywoodska glumica po svojoj platinastoj boji kose, 1962.
Izvor foto: wikipedia



Odabrala: Marina



Post je objavljen 24.09.2014. u 23:46 sati.