Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Politika/politikom protiv ropstva i siromaštva

U Hrvatskoj je politika (nasilja i otuđenja političke moći) prouzročila trajnu (privremenu) amneziju (gubitak pamćenja). Ne gubitak pamćenja, već gubitak pameti.
Birano su uništavani (ubijani i proganjani) intelektualci (iako je intelektualc oznaka za onog tko živi od intelektualnog rada a ne osoba koja pronalazi nova rješenja).
Narodni izraz za one na koje aludiram je "bistri".

Kako su društvene (sociološke) skupine podložne razvoju, kočenje logičkog promišljanja i djelovanja je zaustavljanje razvoja društva ... države.
Ljudi nasilnim nametanjem neistina i iskrivljene stvarnosti podliježu sporijem logičkom uspostavljanju odnosa.

Poremećaj (društvenog) ponašanja proizlazi izvan (promatranog) društva, ali je stagnacijom (razvojem u krivom smjeru) dostigao stadij unutarnjeg održavanja smjera (ne)razvoja.
Sociološki, demografski i vojno-gospodarski nazadak.
Za titove vladavine društvo je jurišalu unazad, s istim simptomima koje današnji titoisti iskazuju na (neovisnom i slobodnom) hrvatskom društvu.
Socilogija naglašava prihvaćanje i ropstva i siromaštva (kao generacijski nasljednog ponašanja).
Teže je pokrenuti siromašan i porobljen narod na trud za ukidanje ropstva i siromaštva, nego gurati taj narod u ropstvo i siromaštvo ...
Tu su neprijatelji hrvatske države i hrvatskog naroda/nacije u prednosti ...

Sustavno i trajno nasilje u titovoj Jugoslaviji polučila je ploda (za hrvatske neprijatelje).

Ja nemam prijatelja! (jer Hrvati rade protiv sebe samih)

Sanjao sam slobodu (hrvatskom rodu). Sanjao sam blagostanje hrvatskih stanovnika. Ali nisam sanjao muku koju trebamo kao narod/nacija proći do ostvarenja snova. Tu muku proživljavam (i nadam se istinskom pothvatu (hrvatskih nadarenih sinova) u ostvarenju snova).
Politika protiv ropstva i siromaštva.

Hrvatska živi vječno!




Post je objavljen 18.09.2014. u 04:00 sati.