Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vilenice

Marketing

S Dana otvorenih vrata Udruga, Zrinjevac, Zagreb

U petak u sklopu programa za predstavljanje Udruga tijekom Dana otvorenih vrata Udruga organiziranog od Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, članice Udruge "Vilenice" predstavile su dosadašnje provedene projekte i programe Udruge na štandu u prigodnom okruženju parka Zrinjevac, jednom od najznačajnijih zelenih površina u Donjem gradu.

opis slike


Foto 1.: Pogled prema parkovnom paviljonu, Dani otvorenih vrata Udruga u Zagrebu, 2014.
Foto izradila: Marina

Udruga je imala priliku putem štanda i predstavljanja putem mikrofona predstaviti programe očuvanja i edukacije iz geomantijskih znanja, te eko-edukativnih vrtova, poput primjera za učilišni vrt permakulture, terapeutskoj i ekološkoj ulozi parkova i zelenih površina kao i stabala u sprečavanju i ublažavanju posljedica klimatskih promjena, stvaranju povoljne klime i zdravog okoliša što je i tema također predstavljene Eko-inicijative: Zagreb - Klima grad - naselja - Eko-habitati. Također se moglo saznati o lokcijama nekih uređenih tematskih i te sensibilno - oblikovanih parkova u gradu Zagrebu, poput višeosjetilnog parka na Jarunu, također oblikovanog uz prilagodbu slijepim i slabovidnim osobama.

Na štandu su se mogli vidjeti primjeri klesanih kozmograma postavljenih u vrtne predjele, kozmogramske slike, likovne radove, fotografije inspirirane prirodom i planetom Zemljom, te mekane eko igračke punjene lavandom - Lavandine, kao jedne od prepoznatih zdravih igračaka, od kojih je jedna otišla i kao dar u dječje ruke.

Tijekom sudjelovanja članica u ovome programu s posjetiteljima/icama poveli su se razgovori o važnosti organskog uzgoja hrane, čuvanja autohtonih sorti sjemena i održivog, energetski učinkovitog korištenja svih prirodnih resursa kao načina očuvanja zdrave hrane i okoliša u cjelini.



opis slike



Foto 2.: Dani otvorenih vrata Udruga, Zagreb, 13.06.2014., Jelena i Marina, članice Udruge "Vilenice" na prezentacijskom štandu Udruge
Foto izradila: Organizatorica


opis slike


Foto 3. Sa štanda: Iz knjižnice Udruge: Prospekti međunarodne nagrade za najbolje rekreacijske zelene površine "Green flag", Literatura na temu "Ekofeminizam"


Ovom prilikom se i predstavio novi rad, prigodna majica koji će biti nadalje dostupan kao dio kulturno-umjetničkog programa "Vilinska tvornica":
http://vilinskatvornica-fairyfactory.yolasite.com/majice---shirts.php


Marina za blog Udruge "Vilenice"


Post je objavljen 16.06.2014. u 11:59 sati.