Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/inasplayground

Marketing

Koje prezime odabrati

Baš me zanima što vi mislite o tome da žena nakon vjenčanja zadrži svoje prezime, nadoda muževo na svoje ili uzme muževo prezime. Ili možda da muž uzme ženino?

Nisam do sad previše o tome razmišljala. Falit će mi moje prezime, ali nekako sam se pomirila s time da ću dobiti novo. Imati dva prezimena čini mi se previše. Još da moram birati hoću li crticu ili ne i koje će doći prije. Prekomplicirano i previše izbora za mene. Da ja zadržim svoje prezime nakon vjenčanja, a on svoje mi se isto čini neobično. Koje bi onda prezime djeca dobila? A da ne spominjemo da se još uvijek potpisujem kao u školi punim imenom i prezimenom pa kako bi to tek izgledalo.

Neki dan sam pričala nešto s djedom pa me pitao i što planiram s prezimenom. Sad je svadba već dosta blizu, još mjesec dana, pa je nekako uvijek aktualna tema gdje god se pojavim.

Rekla sam djedu da sam mislila uzeti muževo prezime, a vidim on bi rado da zadržim i svoje. Djed ima dva sina i pet unuka pa se valjda brine da će s nas pet cura nestati prezimena kad se sve poudavamo.

Nema me baš na blogu ovih dana. Pozivamo ljude, pijemo rakiju, dogovaramo detalje oko cvijeća i svega. Radi se i po kući. Izabrali smo dio namještaja, a za dijelom smo još u potrazi. Kamin je u izgradnji. Sad sam krenula planirati i djevojačku, tj. kuma uglavnom planira, ali ja ubacujem svoje ideje i smišljam iznenađenja za cure. Veselim se.

Zadnje sam pročitala knjigu Zoe Ferraris: „Potraga za Nouf“. Kraj me malo razočarao, ali knjiga mi se inače svidjela. Volim kroz knjige doživljavati drugačije kulture od svoje.



Post je objavljen 13.05.2014. u 17:44 sati.