Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/inasplayground

Marketing

Home sweet home

Sjetila sam se malo bloga. Stvarno ga zanemarujem ovih dana. Dolje mi kraj natpisa "Blogovi koje pratim" piše 35. Ne sjećam se da sam ikad imala 35 postova za pročitati. nono Kako vrijeme samo proleti. Sve ću ja to nadoknaditi i vidjeti što ste pisali dok me nije bilo. yes

A sad da vidite što sam ja radila dok me nije bilo!

Ovo je naša kućica. Slika je stara nekih mjesec dana, ali nije se ništa promijenilo izvana. Ovdje se kućica šepuri s novim prozorima i vratima:






Što se radova tiče – zidovi su ostrugani, ogletani, neki čak i jednim slojem okrećeni. Na kraju smo nepredviđeno morali vaditi parkete jer je ispalo da nisu baš tako dobri kako smo isprva mislili. Odozdo ih je dosta napala vlaga. Tako da ih više nema. Postavljena je hidroizolacija (meni je taj proces izgledao dosta opasno s tim brenerom i plinskom bocom, ali srećom nitko nije zapalio kuću), a umjesto parketa kupit ćemo laminate.

Postavljene su pločice u kupaonici (one moje s mačkicama koje su bile u jednom postu), WC-u, podne u kuhinji i na balkonu. Sad smo još u potrazi za zidnim pločicama za kuhinju koja je, usput budi rečeno, naručena.

Bit će ovakva kao na slici. Samo što moja bude puno manja, no, nadam se, jednako lijepa.



Postavili smo u dnevni boravak u jedan kut indirektnu rasvjetu. Kao neki stup i može mijenjati boje i svašta. Sviđa mi se. No otkrio nam je neke nepravilnosti na zidu jer čini se indirektna rasvjeta zahtjeva skroz ravni zid, a ovaj je ispao malo nagnut. Tako da smo i tu imali nepredviđenih poslova s poravnanjem zida.

Kupili smo ložište za kamin. Na kraju smo se ipak odlučili za onaj za centralno grijanje tako da ćemo imati kombinirano centralno i na plin i na drva po potrebi. Nije bila velika razlika u cijeni pa je tako pala odluka. Kamin je Fred C12 iz Poljostroja. Sad ga još treba lijepo obzidati. Ovako je slično ložište, a ne znam kako će naš izgledati na kraju.



Prekjučer sam vidjela i kako se freza dvorište. Ne znam u kojem sam svijetu ja do sad živjela, ali svaki dan otkrijem da puno toga ne znam. Planiramo posaditi travu na veći dio zemlje i samo uz ogradu ostaviti cvijeće. Do prekjučer smo imali pravu malu džunglu iza kuće.

Dok ne radim (ili ne dosađujem onima koji rade) u kući, čitam, gledam serije i družim se. Prošli vikend pozvali smo dosta ljudi u svatove. Nakon nazdravljanja sa svima, bila sam lagano pripita. Valjda tako mora biti.

Trenutno čitam "Naslijeđe" od Katherine Webb. Sviđa mi se knjiga. Da ne moram ići na posao, spavati i raditi druge stvari, čitala bih je do kraja. Jedan dio radnje odvija se u sadašnjosti, a drugi oko 1900. Tu su neke obiteljske tajne, stara pisma, fotografije, kuća i sve ostalo. Što je najvažnije, tjera me da okrećem stranicu za stranicom dok se ne prisilim da ju odložim. Inače to je ona knjiga koju sam dobila za Dan žena. cerek

Za Uskrs ćemo na Vir. Nadam se da bude lijepo vrijeme, a ne bura. Zapisala sam se za godišnji odmor od 9.6. do 27.6. (svatovi su 14.6.). Jedva čekam malo odmora od posla.

Savjeti, prijedlozi, iskustva i mišljenja su dobrodošli. Samo ih ostavite u komentarima. Idem ja sad još malo planirati kamin s kartonima. fino

Post je objavljen 10.04.2014. u 19:23 sati.