Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sunce555

Marketing

nije sve onako kako se čini

Pročitala sam jednom priču koje se često sjetim i koja je promjenila mene kao osobu i moje postupke u nekim situacijama. Čitajući priču prepoznala sam sebe,osjećam se glupo zbog toga,ali mislim da će se mnogi prepoznati. Naučila me da prije nego nešto kažem i učinim,bolje razmislim.

Želim je podjeliti s vama,odvojite 2 minute i pročitajte je,neće vam biti žao.




Djevojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebala dugo čekati, odlučila je kupiti knjigu da prikrati vrijeme do polaska aviona. Pored knjige, kupila je i kutiju keksa. Sjela je u čekaonicu. Pored nje bila je stolica sa keksom, a sa druge strane sjedio je gospodin, koji je čitao novine. Kada je ona uzela keks i gospodin je uzeo jedan keks. Ona se šokirala, ali ništa nije rekla. Nastavila je čitati knjigu, a u sebi je pomislila: ne mogu vjerovati! da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila. Svaki put kada je ona uzimala keks i gospodin, koji je sjedio pored nje, ne obazirući se uzimao je keks. Nastavili su tako, dok nije ostao samo jedan keks u kutiji.

Djevojka je pomislila, šta li će sada napraviti? Čovjek uze taj keks i podijeli ga na pola. Djevojka je bila šokirana. Pokupila je svoje stvari, uzela knjigu i pošla u drugu čekaonicu.

Našla je drugo mjesto gdje nije bilo nikoga pored nje. Kada se malo pribrala i kada je prošao bijes, otvorila je torbu da vrati knjigu i u torbi je vidjela kutiju keksa, koja je bila netaknuta.

Postidjela se kao lopov i tek tada je shvatila da su keksi, isti kao njeni, bili od gospodina, koji je sjedio pored nje, ali koji je bez šokiranja, nervoze ili prepotencije podijelio i svoj posljednji komad sa njom, sasvim suprotno od nje, koja se čak osjećala povrijeđenom u vlastitom ponosu i osjećanjima. Koliko puta smo u našem životu pojeli tuđi keks, a da toga nismo bili svjesni i nikada nećemo saznati. Prije nego što dođe do brzopletog zaključka, prije nego što počnete da mislite loše, pogledajte sa pažnjom detalje. Vrlo često situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled...




kad živi se neka se živi :)


Post je objavljen 29.03.2014. u 10:39 sati.