Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vajrapani

Marketing

Uz IWDMislim da Jetsun Mindroling Khandro Rinpoche ne treba posebno predstavljati. Već smo ju ranije spominjali na blogu. Kćer velikog Nyingma majstora HH Kyabje Mindroling Trichen Rinpoceha. Zbog svojih izuzetnih učiteljskih sposobnosti i učenja direktno na engleskom jeziku postala je jedna od najvažnijih učiteljskih figura na Zapadu, ne samo ženskih (jer takvih je stvarno samo nekoliko) nego općenito govoreći o svim kvalificiranim i legitimnim buddhističkim učiteljima koji djeluju na Zapadu i Istoku.

Kratki film djelo je jedne nizozemske dokumentaristice (koja i daje uvodnu riječ), čini mi se da je zamišljen kao uvod u opširniji dokumentarac, ali nije mi poznato da li je do danas realiziran.
U videu vidimo i Jetsun Dechen Paldron njenu mlađu sestru (koja je također lama) govori o nekim sjećanjima iz djetinjstva.

Ovaj link osobito preporučam pogledati radi vrijednih fotografija na kojoj su sestre s ocem HH Kyanje Trichen Rinpoceom. Na zadnjoj fotografiji gdje je Jetsun Khandro s kosom, očito prije redovničke frizure, tako me neobično podsjeća na nekoga, a nemam pojma.
http://mindrolling.org/parinirvana/page12.cfm

I ovo su također zanimljivi informativni članaci:
http://randrolsramblings.wordpress.com/2011/11/09/jetsun-dechen-paldron-jetsunla-9411-some-mindrolling-history-lotus-garden/

http://www.mindrolling.org/history/femaleMasters/default.cfm

P.S. za one koji malo sporije kopčaju ovo je povodom IWD-a. Time dakle prvi put u povijesti bloga čestitam Međunarodni Dan Žena svima koji ga ili aktivno slave, ili barem vrednuju njegovu bit i smisao. Neka sve bude povoljno i na dobrobit osjetilnih bića.

Post je objavljen 08.03.2014. u 21:00 sati.