Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vilenice

Marketing

5. veljače - Dan očuvanja energije obilježen zajedno s grupom Dječjeg vrtića "Zapruđe"

Dan očuvanja energije - 5. veljače kojeg obilježavamo kako bi se potaklo bolje shvaćanje i rješavanje problema neučinkovitog korištenja energije.


Tom prigodom Udruga "Vilenice" u suradnji s Dječjim vrtićem "Zapruđe" organizirala je zbivanje za predškolsku grupu djece dječjeg vrtića u Vankininoj ulici.
Prigodnim predavanjem s temom Eko vrt i očuvanje energije, gdje je bilo riječi o tome što je energija, kako čuvati energiju u kućanstvu, koji su izvori energije, te vrijednosti obnovljivih izvora energije za očuvanje čistoga okoliša koji podržava zdravlje.

Predavanjem koje sam pripremila su se pokazali primjeri eko-vrtova namijenjenih edukaciji djece i mladih u kojima sam kao voditeljica sudjelovala u Hrvatskoj, a s primjenom obnovljivih izvora energije: solarne energije, ponovne upotrebe kišnice, otpada, zatim primjene ekoloških elemenata poput zelenog krova, komposta, te "Šumskog vrta". Bilo je riječi o ulozi stabla u čišćenju zraka, stvaranju hlada, dom životinjama, ali i za dječju igru. Zatim o ulozi jezera u doprinosu klimi, te životinja poput ptica, glista, ježa, šišmiša, domaćih životinja poput pasa i mačaka, pataka, te svinja koje mogu pomoći u pripremi i čišćenju tla prije sadnje, te uloge kukaca u zaštiti jestivog vrta od štetnika. Djeca su imala priliku vidjeti različite vrste sjemenki, te malu sadnicu, mali vrtni alat koji se obično koristi u vrtu.

Nakon predavanja djeca su nacrtala svoje zamišljene vrtove na platnenim torbicama - eko torbicama, te su nastali prelijepi radovi, koje su ponijeli kući.

Torbice za ovu prigodu su volonterski rad Mirjane Butorac.


opis slike




opis slike



Foto: S predavanja: Eko - vrt i očuvanje energije
Foto izradila: Maja Čepin, pedagoginja
Izvor foto: Marina


Malu izložbu radova s likovne radionice možete vidjeti u nastavku:


opis slike



opis slike



opis slike



opis slike




opis slike



opis slike



opis slike




opis slike



Marina Butorac za Udrugu "Vilenice"

Post je objavljen 07.03.2014. u 14:04 sati.