Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nibttf

Marketing

Popis knjiga traje, i traje, i još ništa od primopredaje....

Ma zamislite, u ponedjeljak opet moram na posao! Dakle. još ništa od mirovanja, premda sam de iure u mirovini sa 1. siječnja 2014.
Ali, da malo pojasnim situaciju, najkraće moguće, budući da je desetak mladih znanstvenika uključeno u popis knjiga u knjižnici te da oni misle kako pomažu meni (a imaju pametnijeg posla, dakako).

Dragi mladi i vrijedni znanstvenici, zahvaljujem vam što popisujete knjige, ali nisu vas poslali da pomažete meni. Naime, ja znam što se nalazi u knjižnici, kao što vidite iz izlista računalne baze po kojemu radite, ali povjerenstvo koje bi mi trebalo potpisati primopredaju ne zna, pa su taj posao delegirali vama. Imenovali su troje od vas u potpovjerenstvo - nazovimo ga "povjerenstvo br. 2" - da odradite posao na njih, tj. da provjerite odgovara li stanje u knjižnici stanju u računalnoj bazi. No vas troje imenovanih o tome pojma nemate, jer niste dobili nikakvu odluku, pa se vjerojatno čudite zašto ja ne sudjelujem u toj provjeri, kontroli, ili kako bi se već to što radite moglo nazvati (revizija knjižnog fonda nije, jer revizija ima svoja pravila).

Premda se zna već godinu dana da idem u mirovinu najkasnije 1. siječnja 2014., "povjerenstvo br. 1" odredilo je tek 30. 12. 2013. za primopredaju. Toga 30. 12. primopredaju su odgodili za, kako piše u zapisniku (koji je napisan i potpisan na moj zahtjev), "najkasnije 10. siječnja u 15 h". Iako sam to mogla jednostavno ignorirati - jer sam de iure u mirovini od 1. siječnja 2013. - dolazila sam na posao kako bih vam bila na raspolaganju za eventualna pitanja, ali od primopredaje knjižnice nije bilo ništa ni 10. siječnja, jer je "povjerenstvo br. 1" imalo drugog posla.

I tako, primopredaja se odgađa za ponedjeljak 13. siječnja. Taj 13. bi trebao biti sretan dan mog (de facto) odlaska u penziju. No, jasno je da do toga neće doći, budući da bi "povjerenstvo br. 2" trebalo podnijeti i nekakvo pismeno izvješće o ishodu popisa, što podrazumijeva kontrolu tisuća zapisa, sravnjivanje s inventarnim knjigama, zaduženjima korisnika itd.

Jeste li pročitali moju knjigu "Razmišljanja jedne ofce"? Preporučujem!


Post je objavljen 11.01.2014. u 18:57 sati.