Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lionqueen

Marketing

Nesposobni novinari /režimski novinari ??

Još nisam dokučila jesu li hrvatski novinari toliko nesposobni, da je to sramotno, ili su svi prodane duše aktualnom režimu???

Večeras je na jednom tv-programu bio predug promidžbeni intervju s markiranom županicom, u svezi odustanka od korištenja skupocjenog vozila....Pa se u više navrata dotična županica pohvali kako je, u jednoj od inače najsiromašnijih županija Hrvatske, ona ostvarila proračunski suficit odnosno plus od 56 milijuna kuna. Novinarka se pravi nemušta, pa ni "a" ni "be" o tome! Ili je riječ o nesposobnoj novinarki, koja nema pojma o čemu se govori, ili je pak riječ o korumpiranoj novinarki u službi aktualnog režima, trećeg nema. Naime, županija nije profitna organizacija, pa proračunski plus ne znači nikakvu dobit za županiju, već je županija neprofitna jedinica lokalne uprave i samouprave, u kojoj prihodi i rashodi moraju biti izbalansirani, da bi županija mogla ići razvojno naprijed, s onim sredstvima, koja su joj stavljena na raspolaganje, a to su proračunski prihodi od poreza, naknada i ostalog. To znači da suficit u županijskom proračunu od 56 milijuna kuna nije nikakav plus za županiju, već tragični minus, koji zapravo znači da županica nije imala nikakvih projekata u koje bi uložila tih 56 milijuna kuna poreza i naknada, koje su joj uplatili građani i tvrtke u lokalni proračun. Dok joj je županija svrstana u tri najsiromašnije županije, ona ne zna kako bi potrošila 56 milijuna kuna, koji su joj na raspolaganju za razvoj gospodarstva, socijale, sporta, zdravstva, razvoja siromašnih općina itd. itd. itd. Umjesto da takva županica dobije otkaz od strane birača, oni će je vjerojatno i opet birati jer je, eto, ipak vratila auto, koji nikad i nije trebala uzeti, jer kaže da će se sada voziti vozilom županije. Zašto to isto vozilo nije koristila i prije, to novinarka nije pitala.

Sljedeći novinarski gaf, odnosno nezainteresiranost za posao bio je u kategoriji nasilja nad ženama. Ministrica socijalne skrbi javno se hvali kako se puno učinilo za sprječavanje nasilja nad ženama, pa je tako otvorila više sigurnih kuća za smještaj zlostavljanih žena. Novinari naravno nisu upitali ministricu, kako to da se u trećem milenijumu žene i djeca, žrtve obiteljskog nasilja izoliraju u sigurne kuće, umjesto da se u sigurne kuće-zatvore, smjeste siledžije, koji i dan danas uživaju punu slobodu, dok su sigurne kuće pune sirotih zlostavljanih žena i djece. Osim toga, u povodu dana siledžija, neki su potpisivali peticiju protiv zlostavljanja žena, ali novinari nisu istražili tko sve od političara jest, a tko ipak nije potpisao tu peticiju. Ako nije, zašto nije?! Nesposobni novinari, ili režimski novinari, pitanje je sad.Post je objavljen 25.11.2013. u 19:03 sati.