Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/b3

Marketing

Sportski ogranak hrvatskog nacionalnog mita

Preneseno s Facebook profila Građanske akcije. Autor, na žalost, nepoznat, jer tekst je u rangu najboljih društvenih komentara koje čitamo u novinama i na portalima.

Nedavno sam napisao kako se u našem društvu govori samo o posljedičnim problemima te kako su uzročni problemi gotovo u kategoriji tabua.

Ovih dana imamo i vjerodostojan primjer – Hrvatski olimpijski odbor. Besramno velike plaće za stotine uhljeba, službeni auti i kreditne kartice bez limita samo su posljedica postojanja ovakve nakaradne organizacije.

Apsurdne su rasprave treba li netko imati veću ili manju plaću od ministarske dok istovremeno taj netko objektivno ima posla 5-10 minuta dnevno.

Od imotskog metafizičkog genija, ulizice svih ulizica – Antuna Vrdoljaka, sve do danas, Olimpijski odbor je posredno učinio daleko veću štetu za društvo od one neposredne, a neposredna je bila ogromna.
Patetično emotivne erupcije suludog nacionalnog ponosa kakva je bila Vrdoljakova na OI u Barceloni nakon promašenih slobodnih bacanja ( da je pogodio – ono čuveno finale protiv dream teama“ nebi ni igrali! ) Aleksandra Volkova u polufinalu, u konačnici su mogle rezultirati jedino katastrofama i bolnim otrežnjenjima. Formulacija „Djeco, mi ne možemo izgubiti jer mi smo Hrvatska“ - a nas Hrvate Bog voli i zapravo smo Mi i Bog jedan, jedinstven organizam - godinama se provlačila pozadinom svih sportskih događaja i na koncu uzrokovala čitavu lepezu šteta manjih ili epski velikih razmjera.

Pa tako imamo stadion u Maksimiru, spomenik Tuđmanovoj bolesnoj megalomaniji, za čije rušenje u dogledno vrijeme valja izdvojiti pozamašnu sumu. I potpuno uništen nogomet na svim razinama, čak i na reprezentativnoj.
Stvorio je i podupirao taj prokleti HOO i pregršt mahnitih luđaka poput Line Červara. „Tko je protiv svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj – taj je protiv Hrvatske“ – grmio je Lino i prouzročio štetu od nekoliko milijardi. I tako dugoročno onemogućio tisuće djece da se bave sportom jer za sport više novaca nema niti će ga uskoro biti.
Vrlo slično stanje je i u svim ostalim sportovima.

Analogijom koja je proizvela HOO u ovakvom nakaradnom obliku, dobili smo i „zaslužne sportaše“. Da bi na pješačkim prijelazima, pijani, nekažnjeno mogli usmrćivati majke s troje maloljetne djece, radnice koje ujutro žure na posao.

Za crkavicu od 2200 kuna.


Post je objavljen 03.11.2013. u 11:10 sati.