Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/inasplayground

Marketing

Putovanje u Pariz - dan peti - Pariz i Strasbourg

Treće jutro u Parizu sam se probudila mrzovoljna, umorna i s bolovima u cijelom tijelu. Dok sam mrmljala "Ja sam onaj mrzovoljni štrumpf. Ostavi me na miru. Ja neću ići na Montmartre. Ja mrzim Montmartre. Ostat ću spavat u hotelu." , dragi me ipak nagovorio da ustanem iz kreveta i odem na doručak. Nakon kave i kroasana mi je ipak bilo bolje iako se ne sjećam kad sam zadnji put prije toga imala takve bolove od hodanja.

Nakon doručka smo zajedno s koferima otišli busom do četvrti Montmartre. Prošetali smo do bazilike Sacre Couer (Sveto srce), prošli kroz nju i nakon toga otišli na trg umjetnika gdje možete platiti nekome od slikara da naprave vaš portret ili karikaturu. Možete kupiti neku od slike ili samo prošetati i pogledati što se nudi. Ova četvrt je poznata kao umjetnička četvrt. Ne znam jesmo li vidjeli sve što smo trebali, ali nakon šetnje smo krenuli autobusom prema Strasbourgu gdje smo imali zadnje noćenje na ovom putovanju.




Put je trajao dugo. Imali smo nekoliko kraćih pauza i jednu dužu za ručak. Dragom se spavalo pa je zaspao, a meni je bilo dosadno pa sam se vrpoljila na sjedalu. Srećom pustili su nam neki film iako se ne sjećam sad više koji. U Strasbourg smo stigli oko 6 sati navečer. Smjestili smo se u hotelu, kratko predahnuli i zajedno s vodičem krenuli u razgled grada.

Ne znam kakvi su vaši dojmovi o Strasbourgu, ali meni se jako svidio. Nekako je slatki mali grad. Čini mi se jedino da nije baš turistički ili barem ne u ovo doba godine jer je već prije 7 sati skoro sve bilo zatvoreno. Otišli smo do katedrale koja je bila zatvorena i prošetali ulicama bez vodiča na svoju ruku. Svejedno mi je bilo baš lijepo. Voljela bih biti tamo u vrijeme adventa. Već sad me oduševio jedan preslatki božićno ukrašen izlog trgovine koja je naravno bila zatvorena. :)






Kupili smo neku hranu u supermarketu i jeli u hotelu kraj prozora gledajući grad. Šteta što je toliko daleko od Hrvatske jer bih otišla već za ovaj advent tamo da vidim kako je.

Ako ste propustili, nadoknadite:
Putovanje u Pariz - dan prvi - Salzburg
Putovanje u Pariz - dan drugi - Reims i Pariz
Putovanje u Pariz - dan treći - Versailles i Pariz
Putovanje u Pariz - dan četvrti - Pariz


Post je objavljen 24.10.2013. u 18:01 sati.