Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkstrijelac

Marketing

1.ŽNL. 6.kolo: NK Strijelac - NK Slavonac 1 : 1

Prvi vikend u mjesecu listopadu donio nam je susjedni derbi, ali i derbi što se tiče pozicija na tablici. U goste nam je došla prvoplasirana ekipa NK Slavonca iz Lipovljana, bez poraza i primljenog gola u dosadašnjem tijeku prvenstva. Za nas je to predstavljalo određeni izazov, pošto smo utakmicu igrali bez prve dvije špice i bez do sada nezamjenjivog Slavena Sruka na poziciji zadnjeg veznog. Određeni problemi s izostankon igrača doveli su do malih promjena i u sastavu ekipe, ali s obzirom da već nekoliko sezona juniori i seniori zajedno treniraju nije nam to predstavljao neki veliki problem, pošto imamo dosta igrača koji mogu odigrati više pozicija ravnopravno. Tribine su bile popunjene, na utakmici je nazočilo oko 200 gledatelja, te je derbi bio u svakom smislu te riječi.
Početak utakmice je bio ravnopravan, igra na sredini terena bez prevelikih rizika. Mi smo igrali čvrsto i na rubu kartona. Gosti pokušavaju stvoriti višak na boku, ali uspijevamo sve pokriti, a i kada su probili po boku, naša obrana je mirno riješavala ubace sa strane.Da je utakmica bila čvrsta govori i žuti karton Brabec Dalibora već u petoj minuti, što će se malo kasnije pokazati kao hendikep za nas. Prije isključenja Brabec Dalibor se uspio naći u prilici da sam istrči pred vratara, Pervan ga je idealno uposlio, Brabec se odlučuje na lob udarac, ali jako neprecizno i dosta loše, te je lopta preletila čak i zaštitnu ogradu iza gola. Brabeca nije išlo, te je već u sljedećoj akciji zaradio drugi žuti karton, neoprezno je startao na gostujućeg igrača, te zaradio drugi žuti karton, odnosno isključenje, a nama priuštio od 20 minute susreta grčevitu borbu do kraja susreta. Automatski smo se povukli i branili naša vrata. Na ruku nam je išla dosta spora igra gostiju, te smo uspjeli pokrivati igrača manje. Gosti su imali jednu priliku, udarac iz vana kojeg je Sabljov odbio u korner. Nakon kornera gostujući igrač pokušava udarcem glavom, ali neprecizno. Uspjeli smo izdržati poluvrijeme bez da primimo pogodak, a gotovo nikakvu izglednu situaciju nismo imali.

U drugom dijelu ista priča, mi se branimo, a gosti kruže oko naših šesnaest, ali bez većih opasnosti, tek pokoji bezuspješan i neprecizan udarac iz vana. Mi smo se orijentirali na neke pokušaje brzih kontri, te na što duže zadržavanje lopte kada ju osvojimo u posjed. Gosti su imali odličnu priliku nakon ubacivanja, ali njihov napadač s peterca puca preko našeg gola. Gol smo primili oko 70. minute, gostujući igrač je pokušao pucati s tridesetak metara, loše je pucao i lopta se odbila na stranu točno u noge njihovom napadaču koji s peterca pogađa za vodstvo gostiju 0 : 1. Nakon primljenog gola nismo odustajali, borili smo se i dalje, Matjačić Mario je izborio slobodni udarac na 30 metara iz kosa, Pervan je ubacio visoku loptu na drugu stativu, u skoku je najviši bio Kranjčec Tomislav i sa tri metra zakucao loptu glavom u mrežu i izazvao erupciju oduševljenja na tribinama. Gol nam je dao još dodatne snage, te smo uspjeli i zaprijetit sa nekoliko pokušaja iz daljine, ali relativno slabo i neprecizno. Gosti su najviše pokušavali nakon kornera i ubacivanjima sa strane, ali bez većih opasnosti. Našu najveću priliku su kreirali Matjačić Mario i Pervan, Matjačić je ubacio u šesnaest, Pervan stiže prvi do lopte i sudara se sa vratarom i pada, ali nema jedanaesterca, nego prekršaj na gostujućem vrataru. Zadnjih pet minuta je bila opsada našeg gola, gosti su imali jednu odličnu priliku, ali pokušaj gostujućeg igrača sa nekih 10ak metara, refleksno brani Sabljov i spašava nam i ovaj teško izboreni bod.

Utakmica je protekla u dosta korektnom tonu, s naše strane jako borbeno i požrtvovno, te smo na kraju i nagrađeni bodom. Ostaje žal za isključenim igračem i izostankom nekih ključnih igrača, ali ekipa je pokazala složnost i zajedništvo koje je na kraju nagrađeno osvojenim bodom. Čestitke i jednoj i drugoj ekipi na fer i korektnoj borbi. Također bilo je lijepo vidjeti popunjene tribine i veliki broj gledatelja na utakmici. Sljedeće kolo gostujemo u obližnjim Bročicama kod NK Strug.

Sastav: Sabljov, Gojani, Matjačić Ivan, Čavlina, Sruk Saša, Brabec Tomislav, Kranjčec Tomislav, Matjačić Mario, Pervan, Dorić, Brabec Dalibor

Zamjene: Dražen Sruk, Kranjčec Marko, Dragozet, Marjanović, Ćosić

Rezultati svih utakmica:

Jasenovac - Lokomotiva 2 : 1
Mladost R - Dinamo O 1 : 0
Podovi - Pešćenica 1 : 2
Voloder - Mladost G 1 : 2
Sloga H - Strug 3 : 1
Strijelac - Slavonac 1 : 1

Tablica:

1.Mladost G 6 4 2 0 35:7 14
2.Slavonac 5 4 1 0 18:1 13
3.Pešćenica 6 4 1 1 15:10 13
4.Strijelac 6 3 3 0 14:6 12
5.Sloga H 6 3 1 2 16:13 10
6.Jasenovac 6 2 3 1 13:12 9
7.Voloder 5 2 1 2 14:11 7
8.Lokomotiva 6 1 2 3 22:20 5
9.Strug 6 1 2 3 14:17 5
10.Mladost R 6 1 1 4 2:14 4
11.Dinamo O 6 0 3 3 10:18 3
12.Podovi 6 0 0 6 4:48 0



Post je objavljen 07.10.2013. u 13:47 sati.