Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

STVARNI SVIJET



slika: digital art

Suze kapaju iz oka u plavoj noći i već me lome danima, bez osmijeha na usnama. U spoznajama mojih najdubljih misli nema riječi za utjehu, nema opisa za sliku, nema daha vjetra.

Uzmi moj dlan iscrtanih linija i pokušaj ih sastaviti na put koji će te usmjeriti prema meni, pokušaj iz tih linija na rubu usana ocrtati jednu auru od zlata koja mali krivudavi plamen odnosi u noć i osvjetljava puteve na svjetlosti Mjeseca što već danima pada baš na moj mali balkon.

Ti si ocean koji se čini kao plamen u plavoj daljini i čuvaj taj plamen sna, budi mi opet u modi ovih dana, odvedi me među lišće, sakrij me u oku, pokaži mi Mjesec koji ne zna za sebe.

Tražim riječ za tebe, tražim tvoje usne, postojiš u mom snu i ne mogu nabrajati druge kad si mi ti probudio apetit ljubavi, bacio si me u potprostore jedne zime, zvjerski mi budiš želje koje bez glasa ulaze pod kožu i markiraju crnom bojom sva obožavana mjesta.

Riječ je dio mog glasa, a pogled moj duboka je tama iza kojeg sam sa obala duše krenula prema tebi. Onaj most koji spaja plavetnilo dalekog horizonta na dva prostorna kraja i donosi osmijeh na usne, želi zaigrati igru jezika i zuba, želi dodir u nama i poljubac vlažan, mekan i čeznutljiv kao dugi pogled koji prati neostvarenu želju, a ona je vječna do svog ostvarenja.

Ovaj globus će svaki puta zadrhtati kad se moja iskra dotakne tvog tijela, a misli moje zaledile su pamet, nepoznate riječi su me okovale, razumije li nebo što mi si to htio reći?

Pogled je odlutao u daljinu, prvi dojam o tebi, vjerovah i upoznah prvi taj dojam, oči su mi uglasnule u iščekivanju povratka i dočekale su te raširenih trepavica, primila sam te u svoj svijet i zaronila sa tobom u zazidanu stvarnost koja mi se uvijek odvaja kad god pomislim na tebe.

Noćima sam u zanosu, danima u eteričnom zraku gdje svoje usne spajam sa tvojima.


napisano 11.08.2004. u 16:25h | na portalu iskrica-weblog, a iz 1. zbirke poezije "Sjena duše", strana 170.
https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=30156


http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

objavljeno na blogu objavljeno 31.1.2010. i na portalu Magicus:
target=_blank>http://shadowofsoul.blog.hr/2010/01/1627231696/real-world.html

https://www.magicus.info/ostalo/poezija/real-world

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN broj: 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Post je objavljen 09.03.2021. u 11:15 sati.