Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/inasplayground

Marketing

Conquering my mind

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da pokrenete sto stvari na laptopu koji je još uz to možda zagušen prašinom ili leži na krevetu i onda se on jednostavno pregrije i ugasi. Ako imate sreće, kad se malo ohladi, ponovno ga upalite i sve je ok. Ako nemate sreće, onda mora na popravak.

E pa danas se meni to dogodilo samo ne s laptopom nego se osjećam kao da sam ja taj laptop iz prvog odlomka. Jednostavno mi se mozak pregrijao od svega. Treba mu odmor da se malo ohladi pa da bude sve ok.

Rekoh sama sebi: „Uzmi sad sat vremena i nemoj misliti na sve te gluposti. Uzmi si sat vremena bez razmišljanja o poslu, kreditu, planiranju svadbe, kući koju kupujemo, maminom vrtu (objašnjenje: mogao bi opasno propasti dok je mama na moru i ja se brinem za njega), mačićima (objašnjenje: imam ih 4 i stalno brinem da ih neću uspjeti sve udomiti), planovima za vikend i svemu ostalom.“

Ok, rekla sam si to, ali bez ovih objašnjenja u zagradi. :)

Naravno, mozak me ne sluša. Pa gledam sad po Internetu kako da ga natjeram.

Navodno, sve što bih trebala napraviti je:
1. Duboko disati.
2. Zatvoriti oči i pokušati zamisliti da sam na nekom mjestu koje me opušta.
3. Ne ostati na tom zamišljenom mjestu duže od 10 minuta, nego otvoriti oči i prošetati ili popiti čašu vode.

Trebala bi pomoći i meditacija, joga ili aromaterapija, ali imam osjećaj da bih od svega toga samo zaspala što bi postiglo cilj da me opusti, ali ne želim prespavati jedino slobodno vrijeme u danu.

Meni za sad pomažu moj blog i mačići. Ponekad bi baš bilo zgodno da imam neku supermoć i da mogu samo zaključati misli koje ne želim u neku ladicu u mozgu pa neka čekaju sutra ujutro.

Kako se vi rješavate stresa kad vas napadne?





Post je objavljen 13.08.2013. u 18:47 sati.