Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vilenice

Marketing

Najava radionice urbanog vrtlarstva i vrtne kulture u Zagrebu!

DATUM: subota, 14.09.2013., 11h

Ove jeseni navratite do Perona 8 i obogatite svoje znanje u vrtnoj kulturi!

O tajnim receptima uređenja povijesnih vrtova uz dvorce namijenjenih zabavi u koncertima , performansima, te uživanju u okruženju prirode i jestivom bilju tzv. „Vrtova uživanja“ (njem. Lustgarten, engl. Pleasure garden) prenesenih u duh suvremenosti možete naučiti na jesenskoj radionici urbanog vrtlarstva na Peronu 8!
Na radionici će se učiti kako čitati teren vrta i učinkovito ga iskoristiti za kreativno oblikovanje jestive i višeosjetilne vrtne gredice, te će polaznici i polaznice, imati priliku jednu gredicu zajedno s voditeljicom, uspostaviti u vrtu Perona 8.

Na radionici će biti pokazano kako spojiti kanone estetike tzv. „Vrtova uživanja“ i primjenu permakulturnih principa, koji će nam pomoći kasnije u ekološkom održavanju vrta, a koji se ogledaju na jedan od najsavršenijih prirodnih habitata na Zemlji – šume!
Na radionicu ponesite dobru volju & vrtne rukavice!

Za sudjelovanje na radionici javite se na E-mail: marinabutorac@yahoo.com ili kresimir@peron8.hr
Sudjelovanje na radionici - besplatno.


opis slike



opis slike



Foto: Predstavnice povijesnih vrtova uz dvorce, često voditeljice vrtova ili djevojke ili žene iz regije se kostimiraju haljinama koje prisjećaju na odjeću vremena nastanka vrtova ukrašenu cvjetnim ukrasima ovisno o cvjetnim vrtovima koje predstavljaju, te time za njihove performativno-predstavljačke uloge imaju nazive poput "Vile ljiljana" ili "Kraljica ruža". Ovaj rad je često i volonterski rad, a predstavnice time predstavljaju znanje o povijesti i kulturi njihovih vrtova i gradova. U vrtovima se odvijaju i festivali s kulturno-umjetničkim programima šarolikih glumačkih i performenskih grupa, često također u odjeći inspiriranoj stilskim povijesnim epohama
Koncept odjeće:Marina
Foto izradio: Krešo
Lokacija: Vrt Perona 8
.


opis slike


Foto:pavitina
Foto Izradila: M.B.


opis slike


Foto: ljetni jorgovan
Foto izradila: M.B.



O voditeljici radionice:

Marina Butorac,
Magistra inženjerka krajobrazne arhitekture, voditeljica mnogih projekata na temu održivog krajobraznog uređenja i planiranja, predavačica na teme vrtne kulture i predsjednica ekološko-geomantijske Udruge „Vilenice“ posvećene očuvanju šuma, s kojom je putovala i učila kroz magične vrtove dvoraca meklenburškog Jezerskog platoa i drugih dijelova Njemačke.
Izrada i priprema predloška dizajna krajobraznog uređenja za vrtnu radionicu:
Marina Butorac u suradnji s kreativnim timom Perona 8
Materijal za izvedbu vrtne gredice: Peron 8 & donatori


U pripremi radionice korišteni su materijali iz provedbe Grundtvig Asistentura aktivnosti Agencije za mobilnosti i programe EU iz Zagreba

Program za cjeloživotno učenje


Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.


Post je objavljen 06.08.2013. u 14:47 sati.