Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenadtvnews

Marketing

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 19:15 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************
Predsjednik Ivo Josipović o Planu 21: Plan koji nije dao rezultate treba preispitati vladin Plan 21
Zagreb, 13.05.2013., 17:55 h Nenadtv.hr
Predsjednik Republike Ivo Josipović na pitanje o eventualnoj potrebi redefiniranja Plana 21 odgovorio je kako 'svaki plan koji krene sa svojom provedbom, a nije dao rezultate, treba stalno preispitivati'.


Nenadtv.hr
Predsjednik Ivo Josipović
Svaki plan koji krene sa svojom provedbom, a nije dao rezultate, treba stalno preispitivati, izjavio je danas hrvatski predsjednik Ivo Josipović upitan u emisiji Hrvatskog radija treba li redefinirati Plan 21.

Josipović je u emisiji "S predsjednikom uz kavu" napomenuo i kako su u Vladi obećali preispitati neke od postavki tog plana. "To je dio dinamičnog vođenja i upravljanja sustavom i očekujem da se to čini i u Vladi", poručio je.

Kad je riječ o izlasku iz krize, Josipović je ustvrdio kako podupire i potiče Vladu. "Znam da puno investitora želi u Hrvatsku i da postoji interes, ali se boje administrativnih barijera", rekao je i dodao kako bi volio da Zakon o poticanju investicija zaživi u praksi.

>> Josipović: Hrvatska i Slovenija našle su mehanizam rješavanja političkih problema

Po njegovom mišljenju, trebalo bi se oživotvoriti projekt osobnog stečaja u "soft verziji", koji bio omogućio prezaduženima skori novi početak, a zauzeo se i za mjere koje bi ovrhu učinile pravednijom. "Nužno je spriječiti situaciju da zbog nekoliko tisuća kuna građani preko fiducije ostaju bez nekretnina", kazao je predsjednik, nužnim ocijenivši postavljanje razmjera između troškova i vrijednosti ovrhe.

Upitan za komentar o smjenama u javnim poduzećima (Plinacro, HEP, AUDIO) Josipović je odgovorio da, kada je riječ o javnim tvrtkama kojima upravlja Vlada, treba voditi računa da s jedne strane imamo najbolje kadrove, a s druge da ne dobijemo kastu profesionalnih podobnih kadrova.

Na pitanje o Zakonu o eksploataciji i istraživanju ugljikovodika te koncesijama koje bi se davale strancima na naftu, Josipović je rekao kako bi bila šteta da, ako postoje resursi, i dalje ovisimo o uvozu, a da od naših resursa nemamo koristi. "Apeliram da se resursi stave u funkciju, da svi postupci budu transparentni i da budu na korist Republike Hrvatske", poručio je.

Osvrćući se na predstojeće lokalne izbore, Josipović je rekao kako nije pristaša "uvredljivih i prljavih kampanja", već bi volio da se u kampanji forsiraju teme koje se tiču onih koji izlaze na izbore. "Ono što vidim kao slabost sustava izbora u lokalnoj samoupravi je potencijalna nestabilnost izabranih vlasti i mislim da ćemo se s tim problemom tek suočiti", rekao je. Pojasnio je kako mu je želja da se uspostavi sustav koji ne bi omogućio da se svake godine negdje u Hrvatskoj održavaju izbori.

Za izjavu ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić kako se otvara prostor za razgovor između Hrvatske i Srbije o mogućem povlačenju međusobnih tužbi za genocid, Josipović je rekao kako tužbe imaju smisla ako se to što se želi ostvariti ne može ostvariti drugim putem te ako ima izgleda za uspjeh.

"Izglede za uspjeh ovdje ne bih procjenjivao, ja sam možda i glavni pisac naše tužbe i imam svoje mišljenje o tome kakav će biti rezultat ako dođe do postupka", rekao je. Napomenuo je kako se puno toga dogodilo od vremena kada je tužba sastavljena te da će Vlada procijeniti što to znači u kontekstu povlačenja ili nepovlačenja tužbe.

Za jučerašnju inicijativu o referendumu kojim bi se u Ustav unjela odredba da je brak životna zajednice žene i muškarca predsjednik je kazao kako je to legitimni postupak traženja referenduma. "Gledajući u kontekstu ljudskih prva rezultat ne bi smio biti ograničavanje jednakosti građana bez obzira na njihove seksualne i rodne preferencije. Ne bi se smjelo dogoditi da ljudi koji žive u homoseksualnim zajednicama imaju od toga štetne posljedice", ustvrdio je

*****************************************************************************************************************************


U prvom danu se 131.000 građana izjasnila za referendum
Zagreb, 13.05.2013., 19:32 h Nenadtv.hr
Više od 131.000 građana potpisalo je zahtjev za raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela definicija braka kao životne zajednice muškarca i žene, izvijestili su iz Građanske inicijative 'U ime obitelji'.

Nenadtv.hr
Zahtjev za raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca u prvom je danu potpisala 131.000 građana. na skupljanja potpisa za referendum radi 4.500 volontera koji su, kažu iz Građanske inicijative U ime obitelji, iznimno zadovoljni zbog velikog broja građana koji inicijativu prepoznaju kao svoju.

'Potpisi će se prikupljati od 12. do 26. svibnja na više od 2.000 mjesta u cijeloj Hrvatskoj – ispred katoličkih i pravoslavnih crkava, džamija, na brojnim fakultetima svih hrvatskih sveučilišta, na najposjećenijim lokacijama u svim hrvatskim gradovima', dodaju u priopćenju.

Kako se radi o državnom referendumu moraju u 15 dana prikupiti potpise 10 posto prijavljenih birača u Hrvatskoj i dijaspori što je oko 400 tisuća.


Rijeka dobila nove gradske autobuse na plin!
Rijeka, 13.05.2013., 17:25 h Nenadtv.hr
Vozim na plin, prema prirodi sam pristojan i fin - simpatičan je to slogan novih riječkih gradskih autobusa.

Nenadtv.hr
Ekološki prihvatljiviji, tiši i ekonomski isplativiji autobusi od svojih prethodnika već su prvoga dana osvojili Riječane. Nažalost, nižu cijenu pogonskog goriva za sada putnici neće osjetiti na cijeni karte, no dobit će novu Zelenu liniju najužim središtem grada.

Nenadtv.hr
'Smanjenje cijene po kilometru troška, u odnosu na autobuse koji koriste klasična goriva, je negdje za 36 posto', kazao je direktor Autotroleja Željko Samojver.

Zbog novih je autobusa otvorena i punionica stlačenog prirodnog plina, prva u Hrvatskoj izgrađena prema europskim standardima. Punionica će biti otvorena za sva vozila.

Nenadtv.hr


Nenadtv.hr


Nenadtv.hr



Nenadtv.hr




Post je objavljen 13.05.2013. u 18:34 sati.