Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dobrifilmovi

Marketing

Titanik - romantična drama

Ništa se ne može isprečiti između njih,bila jerečenica za nagoveštaj radnje filma Titanik na posterima prilikom davanja filma u bioskopu.Ja bih dodala,osim ledenog brega.



Priča kreće tako što stara baka Rouz ,koja tvrdi da je devojka sa crteža koji je pronađen na olupini Titanika u toku traženja preskupe dijamantske ogrlice,gledaoce vraća u događaj koji je bio nezamisliv za čuveni nepotopivi brod toga doba.Godina je 1912.i bogata gospođica Rouz kreće iz luke Sautempton u Engleskoj,na putovanje preko Atlntika sa svojim verenikom i majkom.

U trenutku razočarenja,prilikom pokušaja da skoči sa krme broda ,upoznaje Jack Dosona mladog buntovnika koji se ukrcao na brod u drugoj klasi zahvaljujući svojoj pokeraškoj vešti koja mu je donela kartu za ovaj brod.Između Jacka i Rouz razvija se iskreno prijateljstvo i razvija se romansa iz koje nastaje crtež s početka priče.Ubrzo zatim,Titanik udara u ledeni breg i ovaj san dvoje mladih pretvara se u borbu za goli život.




Dolazi do masovne histerije kada putnici saznaju da će dospeti na dno okeana a da je čamaca za spasavanje daleko manje od potreba putnika.Caledon,vernik Rouz,koji bi trebalo da otplati dugove njenog pokojnog oca venčanjem sa njom posle pokušaja da iskoristi situaciju i ubije ih,sa broda koji tone odlazi praveći se da je otac jedne siromašne devojčice.

Rouz i Jack odlaze među zadnjima sa broda I umesto na čamcu spašavaju se držeći se za brojne daske koje plivaju Atlantikom.Jack nažalost umire usled velike hladnoće a Rouz uspeva da se spasi i da ispriča priču.

Glavne uloge poverene su Leonardu De Capriu i Kate Winslet,a između ogromne zarade i gledanosti osvojio je i 11 oskara i 3 nominacije.

Post je objavljen 05.04.2013. u 10:27 sati.