Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/b3

Marketing

Kako iznervirati stokuPriča kaže da je na paradi u Mostaru, na kojoj su učenici United World Collegea nosili svaki svoju zastavu - a riječ je bila o 40 različitih nacija iz cijelog svijeta - starica pitala učenicu iz Hrvatske "kako može hodati pored Srbina".

Djevojka se okrenula i, umjesto odgovora, poljubila rečenog Srbina.

Slika se već nekoliko dana vrti po netu i, vjerovali ili ne (zapravo, nije teško povjerovati, znamo gdje smo), naišla i na neke negativne komentare; te namješteno, te "Srbi i Hrvati u Bosni" (znate već...), te "lako se njima sad ljubit, a mnogi su u ratu izgubili svoje ljubavi..."

I upravo zbog tih komentara stavljam ovu sliku ovamo i molim sve da je prošire, a ako može, i objašnjenje: United World College je niz srednjih škola razasutih širom svijeta. Djeca koja ih pohađaju su inteligentna, iskrena i prožeta duhom tolerancije i ljubavi. Tko god je snimio i, khm, sudjelovao u ovoj slici nije imao nikakve primisli i kalkulacije, skrivene poruke, političke, propagandne ili bilo kakve druge. Ova slika je zaista ono što i izgleda da jest: dvoje mladih u činu ljubavi, da, i inata prema "korijenima" koji ih pokušavaju odvući u mrak i blato, ali nije li inat oduvijek bio sastavni dio ljubavi, bar među mladima? Ako nekome ovakve stvari smetaju, neka uzme lopatu i neka se zakopa dva metra ispod zemlje jer tamo, zaista, i pripada.

Netko je, iz meni potpuno nepoznatog razloga, kritizirao ovu sliku rekavši da "tko ne poštuje korijene, ne može imati ni budućnost".

Odgovorio sam mu da, u ovim krajevima, samo onaj tko NE poštuje korijene, ima šansu za bilo kakvu budućnost.

Post je objavljen 11.03.2013. u 11:28 sati.