Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wrchr

Marketing

Intro Rally Sweden



Sljedeći Rally koji slijedi je Rally Sweden i to vec sljedeći viken. Ali jos da se malo osvrnemo na Rally Monte-Carlo. Ova sezona je počela sa puno novih stvari, kao prvo da se Loeb neće natjecati punu sezonu WRC natjecanja. Pa zatim debi nove momčadi Volkswagen Motosporta kao i njihovo prvo postolje. A još jedna velika se stvar dogodila, točnije održala u Monte Carlu. A to je obilježena godišnjica i to 40 godišnjica od osnivanje FIA World Rally Champions natjecanja. Te prve godine je održano ukupno 2 500 natjecateljskih km i to sve u sklopu 8 dana natjecanja na području i okolice gradova Almeria, Atena, Frankfurt, Glasgow, Monte Carlo, Oslo, Reims, Rim i Varšave. U početku kad je osnovano nije se natjecanje po brzincima i sve traje po nekoliko dana, nego sve se održalo u jednom danu i u jednom komadu. Bio je to maraton rally od jutra pa do večeri sa usputnim točkama na kojima se mjerilo vrijeme.



Ali okrenimo se mi dalje prema našem sljedećem rally-ju i to snijegom okovanom Švedskoj to Rally Sweden. Rally ce se održavati puna tri dana, i to sa 22 brzina sa 339 natjecateljskih kilometara. Start i cilj će biti u Karlstad, dok servis će biti u Hagfors. I kako sada stoji Loeb je prijavljen da ce voziti rally, makar mu to nije najomiljeniji rally u kalendaru, makar ima tamo jednu pobjdu. Dok recimo za razliku od njega Latvala i Hirvonen su jako dobri na ovom rally-ju koji svaki ima po dvije pobjede. Dok recimo Ford je jako uspjesan na ovom rally-ju, sad jel ce im to donjeti prednost pogotovo kad je Novikov pokazao veliku brzinu po snijegu i ledu okovanom Monte Carlu, a još k tome ti je Ostberg koji je isto tako dobar po snijegu. Tako da nas čeka jako neizvjesni rally.



A evo i svih onih koji su službeno prijavljeni za natjecanje na Rally Sweden. Tu je za Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team prijavljen Sébastien Loeb i Mikko Hirvonen. Za drugi citroen Abu Dhabi Citroën Total World Rally Team će voziti Khalid Al Qassimi, a kao što možemo primijetiti Sorde neće biti na ovom rally-ju za citroen. Dalje za Qatar M-Sport World Rally Team će voziti Mads Řstberg i Evgeny Novikov, za Qatar World Rally Team voze Nasser Al-Attiyah i Thierry Neuville, a za Volkswagen Motorsport vozi ista ekipa kao i u Monte Carlu, a to su Jari-Matti Latvala (FIN) i Sébastien Ogier. I na kraju su prijavljena još dvoje vozača za dvije momčadi, a to su za Lotos Team WRCvozi Michal Kosciuszko i za Jipocar Czech National Team vozi Martin Prokop. I to je sve ukupno 11 vozača koji su prijavljeni za WRC natjecanje, koje će se održati od 7-10 veljače.

Post je objavljen 30.01.2013. u 11:47 sati.