,popopolis.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

Naj POP pjesame 2012.

BEST
Top 10 Najuspješnijih

10._Fun – 'We Are Young' featuring Janelle Monae

Indie pop balada po ukusu: hipstera, popularnih intelektualaca, tajanstvenih umjetnika i ostale neshvaćene indigo mladeži. (drugim riječima->pjesma koju ste mogli podijeliti na društvenoj mreži i ispasti cool).

9._ Gotye – 'Somebody That I Used To Know' featuring Kimbra
Klasičan spoj balade, dueta i prekida je u 2012. naprosto morao dobiti komercijalno uspješnu indie pop varijantu, ujedno i evergreen.

8._ Kelly Clarkson – 'Stronger (What Doesn't Kill You)'
U ovom slučaju je originalnost sasvim nebitna jer će Amerika prigrliti svaku pop rock pjesmu u kojoj se primordijalni kumir (Clarksonica) ojunači…

7._Pink-'Blow me (one last kiss)'
Kada spominjemo pjesme o prekidu, ne smijemo zaboraviti da su i electro pop producenti nabrijali, na svom hiperdromu, konja za trku. Ova pjesma ne predstavlja nikakav stilski, niti bilo koji drugi, napredak za Pink, no kad ona jarne, lako si ilustriramo neki feministički strip, a oblačiće iznad glave glavne heroine popunimo ljutim, a opet komičnim stihovima.

6._Maroon 5-'Payphone'

Trebalo se odlučiti između ove pjesme ili ''One more night''-obje korektne, masivno popularne itd. Poanta je da su dečki dosta inkasirali i ostavili trag na nivou fiskalne godine. Ne možemo
reći da su im pjesme loše, no zavaljeni funky stil nam nije posebno uzbudljiv.

5._Rihanna-'Diamonds'
Rihanna je najdraži avatar svekolikim glazbenim producentima što znači da najbolje stvari idu njoj u ruke. Eto i turistička zajednica Barbadosa ju smatra najvrjednijim dijamantom otoka, a ako je pjesma dovoljno sjajna za nacionalnu promidžbu, onda je valjda stvarno dobra.

4._Usher-'Climax'
Ovo bismo si puštali kada smo osjetili potrebu za detoksikacijom od svih nepotrebnih instant, junk, trash, fast produkata glazbene industrije…Krešendo našeg glazbenog ukusa, transcendentalno milovanje slušnog aparata i osobna kulminacija RnB privole. Tko bi rekao da će Usherova vokalna emanacija tako dobro djelovati na tvrdokorne fanove pop diva.

3._Nicki Minaj-'Starships'
U svakom trenutku bismo potpisali pristanak na dezinsekciju koja bi odstranila ovo parazitsko stvorenje zvano Nicki Minaj. Neobjašnjivo ju mrzimo, dijelom i zbog stiha od kojeg se nismo mogli alijenirati, onom o letećim tanjurima, ne tvrdimo da pop pjesme prosvjećuju vrstu, no ovo je stvarno kozmički loše.

2. Carly Rae Jepsen-'Call me maybe'
Teen pop je oduvijek doživljavan kao dobroćudni tumor glavnog organa glazbene mašinerije. Ova pjesma je ipak malčice preskočila okvire tog teen pop žanra jer je, uz meko, razigrano, djevojačko tkivo, imala tvrdi dječački pokrov u vidu preuzimanja inicijative te šmokljanski egzoskelet.

1._Psy-'Gangnam style'
K-pop senzacija je pokorila svijet. Nezapamćeno plesno ludilo koje je proizvelo daleko previše internetskih skečeva pa tako svaka obitelj ima snimak najmlađeg, najdebljeg ili najstarijeg člana kako prividno jaše konja-ha ha, bilo je smiješno-kratko.
Blesava manija je zapravo ironija blaziranog svijeta gdje je finjak sukus svega.

WORST
Top 5 Najgorih

5._Kesha-'Die Young'
Pristali bi na sve, samo ne na dosadno vršenje dužnosti. Da je barem bila brutalno loša, ali ne ovo je duboki naklon osrednjosti, plivanje niz struju, mrsko zadovoljavanje očekivanja, ispunjavanje tuđih želja…Uglavnom ratnik koji je položio oružje.

4._Jennifer Lopez-'Dance again'
Jedan parfem je lansirala u nekoliko uspješnih edicija pa je taj princip pokušala primijeniti i na pjesmama. Po tome ispada da je 'Dance again' za 'On the floor' isto što i miomiris 'Glow after dark' za 'Glow'. Znači prepravila je naslov, promijenila dizajn ambalaže, a sadržaj neznatno varirala i to je to; no gledajmo s pozitivne strane ->nije joj baš dobro prošlo.

3._Jessie J-'Laserlight'

Još se ne možemo opraviti od činjenice da je Jessie J bila centralni lik u ceremoniji zatvaranja londonske olimpijade. Žena zna pjevati, ali druge zvjezdane kvalitete, kao i kod Nicole Scherzinger, ne uspijevamo pronaći. Laseri bi se trebali naći uvrijeđeni što su uopće poslužili kao metafora u ovoj nezanimljivoj pjesmi koja je nekim čudom dobila i spot.

2._Flo Rida-'Whistle'
Krivite katoličku hrvatsku sredinu u kojoj smo se formirali zbog pretjeranog ćudoređa, ali zar je nama jedinima bilo gnjusno čitati s usana riječi ove pjesme u noćnim klubovima? Na stranu naše gnušanje i moral, pjesma je kažnjivo glupa.

1._Will I Am i Britney-'Scream and Shout'

U novu godinu ulazimo s još jednim nebuloznim svjetskim hitom. Pjesma je jadna i prazna, ništa joj ne pridonose ni dva umrtvljena lika poznatih pjevača koji kao vrište i u centru su pažnje, a zapravo ne rade ništa. Britney je mentalno bolesna, a koji je Willow izgovor?
Samo se nadamo da je on ovom pjesmom pomaknuo granicu grozote i tuposti do konačnog kraja.

(posebni spomen: Madonna i 2 njena singla kojima smo zaboravili ime što dovoljno govori o njihovom utjecaju...)




Post je objavljen 03.01.2013. u 23:59 sati.