Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

new reviews: kesha, one direction, taylor swift

recenzije aktualnih hitova

Kesha-'Die Young'
|Povijest se ponavlja.|
_Najveća američka partijanerica se vraća na scenu novim singlom 'Die Young' s drugog studijskog albuma 'Warrior'.

_Ako ste voljeli prijašnje Keshine uratke, ovaj vas sigurno neće razočarati jer je ispao iz istog koša u kojem se gužvaju i ostali radovi producenata Dr. Lukea, Benny Blancoa i Max Martina. Riječ je o electro pop pjesmi nalik na tisuću drugih koje smo slušali u proteklih 5 godina, bez novine ili barem naznake pomaka prema novom zvuku. Fanovi će tvrditi da je Kesha opravdala očekivanja jer je izbacila zabavnu, brzu pjesmu koja odgovara mlađoj publici koja želi nešto veselo bez mentalnog opterećenja. Istina je da se od nje ne očekuje ništa drugo doli komercijalnog hita, no ipak uz odbijenicu glazbene kritike ide priznanje s ulice odnosno trash kulture koja priželjkuje nešto uvrnutije od 'Die Young'. Pjevačica je nesretno križala svoje buntovničko kreveljenje s štreberskim zvukom srednjoškolskog zbora…
Sažetak TXT-a: Iskoristi priliku jer jednom se živi.
_Kesha je odlučila odbaciti ulični kredibilitet te na pop buvljaku pribaviti sve sastojke za hit single (glee club, naj producente, ženski časopis…), a rezultat kupnje je vrlo predvidljiva pjesma koja unatoč nedostatka uzbudljivosti ipak živi u kontroliranim uvjetima top 10 ljestvica.
Ocjena:-3/5

Taylor Swift-'We Are Never Ever Getting Back Together
|Pero je jače od mača.|
_Nova pjesma najavljuje album 'Red' koji se već u prvom tjednu prodao u preko milijun primjeraka samo u USA.


_Taylor Swift se udaljila od svojih country korijena te izbacila čistu pop pjesmu, vjerojatno kako bi još više rastegnula ciljano tržište, odnosno bila što internacionalnija. Ne možemo reći da nam se ovaj pothvat naročito sviđa (iako pogađa našu meku točku za bubble gum pop) jer zvuči prekomjerno naštimano i nepotrebno vođen zahtjevima tržišta kad je pjevačica u svojoj srži ionako dovoljno komercijalna. Taylor smo navikli slušati u manje stiliziranoj produkciji, bez zabave kao postavljenog cilja pa nam je ova pjesma nekako varljiva. Naravno da nam se dopada čvrsta feministička podrška koju pjesma pruža curama nakon prekida, ali nas ometa pretjerivanje s multipliciranjem negacije u refrenu i još niz proznih, glumački naglašenih fraza.
_Pjesma se već pokazala kao veliki hit pa je naše trabunjanje vrlo beznačajno, ali moramo izraziti svoje neslaganje s pravcem u kojem su Taylor Swift usmjerili prezaposleni i često nenadahnuti producenti Max Martin i Dr. Luke. Sigurni smo da na albumu 'Red' ima daleko autentičnijih pjesma s manje očitim serijskim brojem.
Ocjena:3/5

One Direction-'Live while we're young'
|Glas po nebesu, muda po pepelu. |
_Pjesma britansko-irskog dječačkog sastava, ujedno i vodeći single novoga, drugog po redu, albuma 'Take me home'.

_One Direction je grupa koja ne želi izaći iz okvira boy banda, nego pušta da vezani stereotipi rade u njihovu korist. Horde obožavateljica su već proglasile 'Live while we're young' pjesmom godine te se pobrinule da dospije na vrhove ljestvica. Pjesma je sličnog tipa kao i njihovi prijašnji hitovi, vedar dance pop s retro dozom organičke gitarske instrumentalne fraze. Tipološki ista kao prethodnice, ali tematski nešto vragolastija. Glavna poruka veselog pripjeva je ovoga puta seksualne naravi, iskreni naum da povale curu što odgovara preokupacijama dječaka u njihovoj, pubertetskoj dobi.
_'Live while we're young' je novi hit 'One direction-a', nećemo kvariti doživljaj djevojčicama , nego pustiti da uživaju do predestiniranog raspada grupe.


Post je objavljen 24.11.2012. u 15:55 sati.