Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bugaevank

Marketing

Rest in peace, my little ball of furr.

Prije nekoliko dana, ostala sam bez svog malog prijatelja. Doduše, reći da je bio mali je samo od milja, imao je skoro 7 kg i bio je velik kako građom tako i karakterom. Jedan od onih mačaka koji ti se uvuku pod kožu u rekordnom roku, unatoč povremenim izljevima zločestoće - ili možda baš zbog njih.
U nedjelju sam isplakala more suza. U ponedjeljak jezero. Jučer i danas je već bolje, ali osjećam ogromnu prazninu u srcu i pustoš u kući. Ne biste vjerovali koliko je tiho bez njega. I koliko mi je čudno zatvoriti vrata sobe kad idem spavat, jer sam navikla držat ih odškrinuta da bi gospodin mogao usred noći umarširati u sobu, skočit na krevet i svom se težinom bacit na moje noge. Nedostaje mi zvuk hruskanja briketa i grmljavina koju je stvarao luđački trčeći po stepenicama.
I još uvijek nesvjesno očekujem da će se pojavit na vratima terase i netko će mi reći - "oh, pa to je bila zabuna. Mačak kojeg je mama našla mrtvog uz cestu nije bio tvoj; tvoj je samo odlutao na par dana, ali evo ga, sad se vratio."
...ali onaj racionalan dio mene zna da nije tako.
Istovremeno, razmišljam o udomljenju nove mace. Ne da razmišljam, nego znam da ću to napraviti. No, dok s jedne strane, ne želim ga samo 'zamijenit', udomit drugu mačku da zauzme njegovo mjesto, s druge strane nedostaje mi brinuti se za neko malo biće toliko da sam danas sjedila na terasi i dodavala lopticu mački lutalici koja ni pod razno neće prići čovjeku.

Netko će reći, "vidi koliko drame oko obične mačke". A ja ću tom nekom reći "očito nikad nisi imao ljubimca kojeg si iskreno volio".
Možda sam stvarno u duši luda baba s mačkama. Možda. Ali vjerujem da netko tko ti je godinu dana uljepšavao život, zaslužuje da se tuguje za njegovim odlaskom.

Post je objavljen 04.10.2012. u 01:08 sati.