Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/b3

Marketing

Barbari nastavljaju svoj pohod

U utorak navečer emitirana je posljednja emisija "Andromeda" na Hrvatskom radiju. "Emisija o svemiru" je ukinuta nakon petnaest godina emitiranja, a da se ne zna, zapravo, ni zašto. Izjave koje su došle od v.d. urednice Hrvatskog radija govorile su o "statičnosti emisije" gdje ljudi samo sjede i razgovaraju (a valjda bi trebali plesati) te da bi se uskoro trebala pokrenuti "nova emisija o znanosti".

Već je puno toga rečeno o ovom slučaju: T-portal je objavio tekst, a prilično opsežna priča izašla je i na portalu Zvjezdarnica.com. Podršku je dao i Hrvatski astronomski savez, kao i doslovno tisuće obožavatelja i slušatelja na Facebook grupi Andromeda -za ostanak emisije o svemiru, među njima i mnogi koji su rekli da ih je u petnaest godina postojanja ta emisija potakla na neke životne odluke, kao i inspirirala na vlastite slične projekte (kao, na primjer, stvaranje slične emisije na Radio Pančevu; da, to je onaj mrski grad u kojemu igra onaj drugi Dinamo).

Nakon medijske buke koja se podigla, donositelji ove odluke - prije svega v.d. urednica Ana Lacković Varga, zapamtite to ime - krenuli su u protunapad optužujući autore emisije za "protupravno korištenje sredstava" i slične malverzacije.

Ukupni rezultat: još jedan bastion obrazovanja koji je mnogim ljudima puno značio protjeran je iz hrvatskog medijskog prostora. Barbari nastavljaju svoj pohod, a svi koji gledaju pustoš oko sebe mogu samo žaliti za stvarima koje polako nestaju i za još više onih koje će nepovratno nestati.Post je objavljen 04.09.2012. u 23:50 sati.