Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svijetsuma

Marketing

Aki-basho banzuke


Ušli smo u dva tjedna do početka Aki-basho 2012! Po završetku natjecanja slijedeće se čini nepregledno daleko, no tih 90 dana se brzo rasporedi. Prvih tjedan ili dva ljubitelji potroše na raspravljanje o onom što se upravo zbilo, dok ih borci koriste radi odmora. U to vrijeme kreću i jungyo - promotivne turneje, koje se sastoje od otvaranja zgrada i društvenih zbivanja, druženja sa sponzorima i promocijama proizvoda. Najveće zvijezde i igrači iz inozemstva obično koriste ovo vrijeme za druženje sa obiteljima i putovanja u svoje domovine.

Neki borci počinju sa napornim treninzima već na samom početku sljedećeg mjeseca. Drugi bivaju prisiljeni zaliječiti ozljede i početak treninga se zna odgoditi i do desetog u mjesecu, dok pobjednici obično bivaju zasuti obavezama, što je ovaj put uzrokovalo Harumafujijev početak treniranja tek 18. kolovoza. Borci isprva ponajviše treniraju u svojim školama, no kako se približava slijedeći turnir tako i borci stalno počinju gostovati u otvorenim ili polu otvorenim treninzima i u susjednim školama.

Ozeki Harumafuji je i ovaj put kasno krenuo sa treninzima. Nakon njegove prošlogodišnje pobjede na Natsu-basho dočekao ga je slabih 8-7 na Aki-bashu, što će ovaj put na svaki način pokušati izbjeći. Pred njim je cilj osvajanja naslova yokozune, do čega bi odmah stigao osvoji li i ovogodišnji Aki, pa čak i ostvari li autoritativno osvojeno drugo mjesto. Međutim nije baš sve počelo najbolje - uz kasni start treninga još je 23. kolovoza zadobio i ozljedu oka u borbi sa ozekijem Kakuryu. Značajnija ozljeda nije spomenuta, no planirani ritam treninga nije ostvaren.







Izlazak banzukea predstavlja početak slijedećeg turnira. Banzuke je popis boraca, a kojim su objavljene njihove kategorije stečene na prošlom natjecanju. Uz omjer pobjeda i poraza banzuke predstavlja osnovu za odabir parova i sudionike borbi tijekom cijelog slijedećeg prvenstva. očekivano sekiwake kategoriju ovaj put nose Myogiryu i Goeido, komusubi su Aoiyama i Tochinoshin, dok su na vrhu maegashira 1 Shohozan i Kaisei. Nevjerojatnu koncentraciju europskih igrača na samom vrhu upotpunjuju maegashira 2 Aran i Gagamaru, tako da na samom vrhu ovog prvenstva imamo 3 mongolaca, 5 japanaca, brazilca i 6 europljana!

Napomenimo i kako je Chiyotairyu došao do maegashira 12, kako su Masunoyama i Kaisei sa 11 pobjeda skočili i za desetak kategorija više, dok su Sadanofuji i Takanoyama sa 5 pobjeda uspjeli ostati u Makuuchiju. Niže na fotografiji je Asahishou koji je po prvi put došao do najbolje divizije i ponosno to pokazuje, te Aoyiama sa fotografijom preminulog Tagonoura-oyakate i suprugom preminulog gospođom Kushima.










Post je objavljen 28.08.2012. u 20:27 sati.