Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akira1189x

Marketing

Inspiracija

Što je to zapravo inspiracija, zašto je tako zagonetna?
U jednom trenu pogledaš u bilo što oko sebe i svakakve ti ideje padaju na pamet. Poslušaš jednu pjesmu, prisjetiš se jednog događaja i boom. Podsjete te na nešto o čemu ćeš pisat, crtat, pjevat, ili bilo koju drugu kreativnu radnju.
Pogledaš u jedan beznačajan oblak, neku mrlju, bilo što besmisleno i evo, opet ti svašta pada na pamet, jer ti vidiš oblike i boje, sjene.
Čak i kad si ispunjen zbrkanim emocijamakao što su ljutnja, tuga, bijes, uzmeš olovku i riječi ti naviru kroz suze.
A onda, nakon dugog perioda, odlučiš nešto nacrtat, napisati, promatraš oko sebe, pročitaš nešto, poslušaš, ali ne, baš ništa se ne događa.
Onaj prekidač inspiracije je pregorio. Ništa, sjediš i promatraš, zaklopiš oči, prisjetiš se nečega, ali se jednostavno ništa ne događa.
Ljut si i razočaran, ono što ti je davalo snagu sad te sputava.
Upitaš se da li to s tobom nešto nije u redu, zašto se ne možeš osloniti na sebe, pa još uvijek se radi o tebi samom, to bi ti trebalo biti stalno u glavi.
Znači inspiracija je kučka na koju se ne možeš osloniti, ona jednastavno dođe kad joj je volja, valja se onda okrenuti umu i realnosti. Sjesti i uzet papir i olovku i napisati par crtica i realno razmišljajući stvoriti nešto. Čak se zna dogoditi da iz tog ničega stvoriš nešto. Možda si u tom slučaju inspiriran prazninom, tim neki osjećajem što nije prisutan.
Jednostavno obožavam pisati pjesme i crtati, ali to je taj način kako idem dalje kad te uhvati ta misteriozna kreativna blokada.
I da, nešto što mi strašno smeta kod nas, je to što se uopće ne cijeni umjetnost. Mislim da je to nešto veoma podcijenjeno, jer ni jedno umjetničko djelo nije nastalo čarobnim štapićem. Tu su danonoćna planiranja, muke, suze i znoj,
Tako da mene vata mučnina kad se kotrljanje lopte po travi te pare i popularnost koje se vrte oko toga više cijene.

Post je objavljen 17.03.2012. u 20:58 sati.