Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/istina-pravda

Marketing

NADA LANDEKA - MIŠLJENJA PROFESORA PRAVNOG FAKULTETA

PRAVNI FAKULTET U OSIJEKU I ODBOR ZA RAZVOJ LJUDSKIH RESURSA

Knjiga o pravosudnoj Golgoti Nade Landeke

Objavljeno: 18.11.2011

Knjiga pod indikativnim naslovom "Neka mi sudi Hrvatska, a ne hrvatsko pravosuđe", čija je autorica Nada Landeka, predstavljena je na Pravnom fakultetu u Osijeku.

Promotor je bio prof. dr. Zvonimir Lauc, redovni profesor na Pravu, a svestrana autorica – inače književnica, publicistica, poduzetnica predstojnica Razreda za poduzetništvo pri HAZUD Basel i predsjednica udruge za promicanje ljudskih prava i vladavine prava te zaštitu žrtava pravosuđa, nazvane Veronika Vere (pod tim pseudonimom je i objavila knjigu) – pred okupljenima je progovorila o "pravosudnoj Golgoti" koju opisuje u knjizi.

"Knjiga je nastala kao zbir događanja koje sam proživjela u proteklih 11 godina kao dio moje borbe protiv korupcije u pravosuđu, u kojoj sam se pokušala boriti isključivo zakonskim putem. Međutim, nažalost, shvatila sam da je korupcija duboko zagrizla u pravosuđe pa sam odlučila moja iskustva staviti na papir, možda će netko nešto naučiti na mojem primjeru", kazala je.

Konkretno, opisala je, na nekretninu koja je bila u vlasništvu njezinog poduzeća tadašnji predsjednik Općinskog suda u Dugom Selu svojedobno je upisao tuđi, zastarjeli teret, i to, tvrdi ona, neustavnim i nezakonitim internim rješenjem.

"To je učinio iz vlastite koristi. No, tri godine kasnije, nakon mnogih napora i truda, 2003. godine ishodila sam rješenje Županijskog suda da to nije bilo pravno utemeljeno. Međutim, taj predmet već osam godina stoji u ladici toga istoga suca, unatoč svim rješenjima viših sudova, vjerojatno jer ne zna što bi napravio. Eto, na takve loše pojave pokušavam upozoriti hrvatsku javnost", naglasila je.

Ovo je bila druga promocija knjige, nakon prve održane ljetos u Zagrebu, a organizirali su je Odbor za razvoj ljudskih resursa iz Osijeka i Pravni fakultet. T.Levak - Glas Slavonije

VIDEO SNIMCI SA PROMOCIJE NA PRAVNOM FAKULTETU U OSIJEKU
- NADA LANDEKA "NEKA MI SUDI HRVATSKA A NE HRVATSKO PRAVOSUĐE" I PROFESORI PRAVNOG FAKULTETA OSIJEK, ODBOR ZA RAZVOJ LJUDSKIH RESURSKA IZ OSIJEKA




Prof. dr. Zvonimir Lauc s Pravnog fakulteta u Osijeku iznosi svoje stručno mišljenje o knjizi "Neka mi sudi Hrvatska a ne hrvatsko pravosuđe"



Landeka Nada o knjizi "Neka mi sudi Hrvatska a ne hrvatsko pravosuđe"



Landeka Nada i prof. dr. Zvonimir Lauc, pozdravni govor na kraju promocije




Prof. Darko Cini, o pravosuđu i o knjizi "Neka mi sudi Hrvatska a ne hrvatsko pravosuđe" na Pravnom fakultetu u Osijeku




Filip Lažeta na promociji knjige "Neka mi sudi Hrvatska a ne hrvatsko pravosuđe" na Pravnom fakultetu u Osijeku










Dubravko Lažeta na Pravnom fakultetu u Osijeku povezuje knjigu i zbilju


Pravni stručnjaci rekli su javno svoje mišljenje! Također su izrekli strah zbog činjenice da suci koji su potekli iz klupa ovog fakulteta, i mnogih drugih Pravnih fakulteta možda nisu dovoljno osposobljeni i stručni za posao koji obavlja, a odgovornost na njima je velika - Ljudska sudbina i životi. Očekuje se riječ dr. Ive Josipovića, ministra pravosuđa i glavnog državnog odvjetnika, kao i mjerodavna akcija Ustavnog suda RH.




Post je objavljen 01.02.2012. u 11:34 sati.