Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijamarusic

Marketing

VIP Snow Queen Trophy 2012.

Ivica Kostelić ni ove godine nije uspio, Hirscher novi kralj Sljemena!

Nakon izvlačenja startnih brojeva za muški slalom na glavnome zagrebačkom trgu u srijedu 4. siječnja, skijašima je preostalo da se samo psihički pripreme za utrku na Sljemenu sljedeći dan.

Iako vrijeme nije bilo baš na strani organizatora, visoke temperature i nikakve oborine, ljudi su se danonoćno trudili napraviti što bolju stazu pomoću tzv. „topova“, tj. umjetnog snijega.

Ljubitelji skijanja na Sljeme su počeli stizati već oko 11 sati ujutro. Blato do koljena nije spriječilo 15-ak tisuća navijača da uživaju u sarmi, sendvičima, hot dog-ovima i čaju na Krumpirištu.

Prva utrka, koja je počela oko 14:30 sati, skupila je poveći broj navijača da stanu uz zaštitnu ogradu uz stazu i navijaju za našeg Ivicu Kostelića. No, kako su i sami skijaši rekli, Sljeme navija za svakog i zbog tog se uvijek vesele vratiti u Zagreb jer nema favoriziranja.

Prvo mjesto prve utrke zauzeo je Austrijanac Marcel Hirscher dok su iza njega na drugom mjestu bili Andre Myhrer te na trećem Ivica Kostelić. Da podsjetimo, Hirscher je imao startni broj 1, Myhrer 2, a Kostelić 3.



Nakon prve utrke većina gledatelja uputila se nazad prema Krumpirištu ne bi li uspjeli uloviti preostali dio sendviča ili hot dog-ova. Kroz par minuta nastale su nesnosne gužve u redovima za hranu pa je u jednom trenu čak morala intervenirati i policija.

U pauzi između utrka voditelj sa Antene Zagreb (koji je bila jedna od sponzora) Ivan Vukušić zabavljao je gledatelje raznim igrama koje je nagrađivao te glazbenim nastupom benda Živa legenda. Sponzori utrke tijekom pauze dijelili su razne rekvizite ili namirnice – tako su npr. RBA statisti dijelili zimske kape, navijačke rukavice te privjeske, VIP čaj, 24sata vuvuzele i pompone i sl.



Oko 18 sati počela je druga utrka. Najboljih 27 iz prve utrke borilo se za postelje te krunu kralja Sljemena. Nakon izletanja četvorice skijaša, došao je red na 5 najboljih među kojima je naravno bio i Ivica Kostelić čiji je nastup publika najviše iščekivala. Ivica Blažičko koji je komentirao utrku zagrijavao je navijače govoreći koliko još ima do Kostelića no naravno, poticao publiku da bodri i navija za ostale skijaše što je publika zdušno i odradila.



Najbolje vrijeme ostvario je Austrijanac Marcel Hirscher te time postao novi sljemenski kralj. Ivica Kostelić niti ove godine nije primio krunu iako se publika nadala da će ova godina biti pobjednička jer je njegovoj sestri Janici taj dan bio rođendan pa tko bi zaželio ljepši dar nego krunu kralja Sljemena u obitelji.

Sljeme niti ove godine nije razočaralo iako, već naglašeno loše vrijeme, točnije visoke temperature nisu bile na strani organizatora. Procjenjuje se da je ove godine muški slalom na Sljemenu posjetilo 18.000 gledatelja te da je pojedeno 20.000 sarmi i sendviča te upola od toga popijeno litara soka i čaja.

Publici na kraju ostaje nada da će Ivica Kostelić sljedeće godine uspjeti ostvariti toliko željenu pobjedu i krunu ostaviti u Zagrebu.

Post je objavljen 08.01.2012. u 19:53 sati.